Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Hoe brengt jouw persoonlijke reisagent haar weekend door?

Ronneke van der Genugten
03/10/2020 om 08:00
Het is weekend! Hoe breng jij je tijd door? Die vraag leggen we vandaag voor aan Sylvia de Wit (57), dé expert op het gebied van leuke uitstapjes en reizen.

De mobiele reisagent uit Hoorn stippelt voor haar klanten onder meer de leukste weekendtrips uit, én trekt er zelf ook graag op uit. Van België tot Lapland, van Frankrijk tot Maleisië. Sylvia de Wit, de enige mobiele reisagent van Tui at Home in Hoorn, zoekt de mooiste vakanties uit. Door de pandemie is er nogal wat veranderd in de reiswereld. Soms pakken deze veranderingen verrassend uit, weet de reisspecialist uit eigen ervaring.

„Door de lockdown kreeg ik het eerst erg druk om alles netjes af te handelen voor klanten die al een reis geboekt hadden. Daarna viel het werk ogenschijnlijk stil, maar ik ging toch gewoon door. Service verlenen aan mensen die graag zonder zorgen op vakantie willen, is gewoon mijn passie. Veel mensen wisten niet dat ik ook vakanties in eigen land voor ze kan boeken, of een weekendje weg. Ik krijg gelukkig steeds vaker te horen: ’Oh doe je dat ook, ik dacht dat je alleen luxe vakanties regelde’. Het is voor mij echt een eyeopener dat mensen dit niet wisten, en nu pas ontdekken wat ik allemaal nog meer voor ze kan betekenen.”

Flexibel
„Door de onzekerheden rond corona durven veel mensen niet meer via internet te boeken, en willen niet altijd vrij nemen om naar een reisbureau te stappen. Ik ben mobiel en flexibel, ik werk niet alleen op gezette kantoortijden. Je kunt bij mij ook in het weekend, of ’s avonds terecht. Soms ga ik naar de mensen thuis, of komen ze bij mij. Wat ook heel goed werkt is een afspraak in de leuke binnenstad van Hoorn. Met het mooie weer pakte ik rustig een terrasje met een klant. Had hij of zij ook meteen een leuk uitje.”

„Sinds bijna twee jaar is Cees mijn grote liefde. We hebben deze zomer Nederland vanaf het water ontdekt. Elke zondag trekken we er met de kajak op uit. Het is zo grappig om je eigen land vanaf het water te ontdekken. Je ziet de mooiste tuinen voorbij komen. Een mooie plek, waarvan ik het bestaan niet wist, is Broek in Waterland en omgeving, omdat je langs aparte oude huisjes vaart, alsof de tijd heeft stilgestaan.”

Pensioen
Cees (61) heeft vorig jaar zijn hoveniersbedrijf aan zijn zoon verkocht. Hierdoor is hij al een beetje aan het pensioneren. Ik doe daar graag aan mee. We brengen veel tijd samen door, dat is echt genieten. We vinden het heerlijk om naar het strand te gaan, en wandelen tegenwoordig ook veel. We lopen regelmatig een rondje van minimaal zes kilometer. Eerst dacht ik ’wandelen, kom op hé’, ik ging altijd hardlopen. Maar nu heb ik het wandelen helemaal ontdekt.”

„Door het mobiele reisagentschap aan huis, kan ik vrij makkelijk tijd voor ons vrijmaken. Ik kan werken wanneer ik wil. Als het nodig is op zondagochtend om zes uur.”

„De zaterdag begint bij ons met een uitgebreid ontbijt op bed, daarna drinken we koffie en lezen de krant. ’s Middags pakken we een rondje door de stad en over de markt.”

„Mijn zonen, Sjors (24) en Guus (22), wonen met z’n tweetjes in Hoorn en nee, zij brengen geen bergen wasgoed mee. Wel vaak een toetje, of een apart biertje dat ze zelf lekker vinden en soms een bosje bloemen. Ik bof maar met ze, het zijn kanjers!”

„Op vrijdag of zaterdag komen ze meestal eten, dan maken we er een echt feestje van, ook zij zijn dol op Cees zijn ’Green egg’ de heerlijkste gerechten gaan op de barbecue/braai. Weekend…..ja, samen zijn, met of zonder kids….heerlijk.”

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht