Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Abu Dhabi een stad vol contrasten

Torenhoge skyscrapers en zonnige stranden vind je niet alleen in het beroemde Dubai. Ook in het naastgelegen Emiraat Abu Dhabi draait het allemaal om de indrukwekkende architectuur.

Abu Dhabi is een stad vol contrasten. Deze bruisende metropool van de Verenigde Arabische Emiraten biedt een fascinerende mix van moderne architectuur en traditionele cultuur. In combinatie met het azuurblauwe water van de Perzische Golf is de stad helemaal geschikt voor een luxe zonvakantie. Bewonder de futuristische wolkenkrabbers, ontdek de Sjeik Sayed Moskee of werk aan je vakantiekleurtje op het uitgestrekte zandstrand.

De Sheikh Zayed Grand Mosque is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en is de op zeven na grootste moskee van de wereld.

De entree tot de moskee is gratis en er wordt van de bezoekers verwacht dat zij zich aan een aantal regels houden. Zo moeten vrouwen een lange broek of rok tot de enkels dragen, geen doorschijnende kleding dragen en een hoofddoek dragen. LET OP, neem zelf een hoofddoek of een grote sjaal mee welke je om je hoofd kunt binden mee aangezien hoofddoeken ter plekke niet te leen zijn.

Indien je niet aan de kledingvoorschriften voldoen zijn er ter plekke een beperkt aantal abaya (zwarte jurk met hoofddoek) te verkrijgen. Met name op drukke dagen kan het zijn dat de abaya’s die te leen zijn niet meer beschikbaar zijn waardoor je niet aan de kledingvoorschriften kunt voldoen en de moskee niet mag bezoeken.

 

Voor sportfanaten is een vakantie Abu Dhabi eind november/begin december aan te raden. In die periode wordt namelijk de Grand Prix van Abu Dhabi gereden op het Yas Marina Circuit

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht