Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Alberobello; Het trulli paradijs

Apulië of ook wel Puglia genoemd is een gebied dat tot een paar geleden nog niet zo bekend was bij het grote publiek. De afgelopen jaren is het zeer populair geworden en dat is niet zonder reden. Dit mooie gebied in de hak van de laars heeft ontelbaar veel mooie en gezellige dorpen, een azuurblauwe zee en een ongelofelijk mooie kustlijn met grillige rotsformaties.

Wij maakten zelf een rondreis door dit mooie gedeelte van Italië en dit kan ik iedereen aanraden. Er is veel te zien en beleven, ideaal om in een rondreis te organiseren, zodat je kunt genieten van alle leuke stops die je kunt maken. Het is ook mogelijk om vanaf één locatie te doen, maar dan ben je vaker wat langer onderweg. Wij hebben in 10 dagen ontzettend veel kunnen zien, vanaf 3 verschillende locaties. Heb je nog wat meer tijd dan kun je ook makkelijk 15 dagen hier doorbrengen, iets meer stops maken en op die manier je reis uitbreiden.

Een van de must sees in Puglia is Alberobello. Zoals de titel al zegt, het trulli paradijs van Puglia. Trulli`s zijn witte huisjes met een kegelvormig dak, deze zijn typerend voor deze streek. In Alberobello kun je deze trulli`s van buiten en van binnen bekijken. Je kunt hier zien hoe de italianen hier leefden en genieten van deze mooie cultuur.

Zodra je een stap zet in dit leuke stadje lijkt het net of je in een sprookje bent beland. Je loopt door kleine en steile wandelpaden door het dorp en je vindt er diverse leuke winkeltjes. Het is uiteraard ontzettend druk en populair dus wil je het dorp iets meer voor jezelf hebben? Blijf dan een nachtje slapen in een Trulli, ook dat is mogelijk.
Al met al wel een echte aanrader als je een rondreis maakt door Puglia en zeker de moeite waard om even te stoppen.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht