Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Algarve een must voor het oog!

 

Algarve is veel meer dan strand alleen!

Het kleurenpallet van de Algarve is geweldig, paarse bougainvilles, toefjes groen van de pijnbomen kleuren mooi bij de oranjerode rosten. Dan nog de goudgele zandstranden en het donkerblauw van de zee en je kleurenpallet is compleet. De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal. Ruim 3.000 zonuren per jaar kent deze regio. Faro is de hoofdstad van deze regio, ten westen van deze stad ontdek je indrukwekkende rotsformaties en kleine baaien. Ten oosten liggen kilometerslange zandstranden en lagunes.

Hou je van zandstrand, zon en zee dan is de Algarve bij uitstek geschikt om vakantie te vieren. Het achterland is robuust en zeker de moeite waard om te bezoeken, huur bijvoorbeeld een auto en ga erop uit. Voor de golfliefhebbers onder ons de Algarve heeft veel golfbanen. Voor een bord kip Piri piri plof  je neer op één van de vele terrassen. Veel overwinteraars verblijven graag aan de Algarve.

Albufeira is één van de bekendste badplaatsen aan de Algarve het is een vriendelijke badplaats met een oud centrum, knusse straatjes, fijne restaurants en gezellige cafés. Carvoeiro is een klein kustplaatsje ligt aan het zandstrand omgeven door kliffen. Wandelen is uiteraard ook een mogelijk de prachtige ruige kustlijn zal je nooit vervelen. Vilamoura heeft een prachtige jachthaven is een iets wat mondaine badplaats. Verder vind je nog vele andere badplaatsjes aan de Algarve die zeer de moeite waar zijn.

Prachtige kustlijn, mooie rotspartijen dan zeg ik Algarve!

 

 

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht