Lucille Zirkzee

Eindhoven Bel 06-41153066 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Brabis 4 5641 JV Eindhoven

Toon op kaart
Lucille Zirkzee
Over Lucille Mijn reistips Beoordelingen

Aruba, een onvergetelijke ervaring!

Hagelwitte zandstranden en een turquoise zee; als je het met eigen ogen ziet begrijp je waarom de stranden van Aruba tot de mooiste ter wereld behoren! De bekende stranden op Aruba zijn Palm Beach en Eagle Beach; deze stranden zijn groot en langgerekt. Daarnaast zijn er diverse kleinere hele mooie stranden, zoals bijvoorbeeld Baby Beach op het zuidoostelijkste puntje van het eiland. Hier wordt de glasheldere zee nergens echt diep.

Overal kunnen diverse watersporten beoefend worden: snorkelen, duiken, kitesurfen, paddleboarden, kano├źn of met een catamaran varen.

Heb je even genoeg van de zee en van zand tussen je tenen, breng dan een bezoek aan het Arikok National Park. Rangers geven informatie en verzorgen rondleidingen. Het park bestaat uit verschillende gebieden: met verharde wegen waar je nog met je huurauto kunt rijden (voorzichtigheid is nog steeds geboden!) en onverharde wegen waar je echt een 4×4 jeep nodig hebt. Je kunt ook een jeepsafari boeken; een fantastische ervaring en je krijgt enorm veel informatie over het park. Bezoek de grotten, de verlaten stranden en de geweldige uitzichtpunten. Als de zee niet te wild is neem je een duik in de natural pool. Voor een mooi uitzicht over het eiland beklim je de hoogste berg, de Hooiberg (165 m)!

Ook het Aruba Aloe-Museum/Fabriek is zeker een bezoekje waard. De meest voorkomende plant is de Aloe Vera plant. In het Aloe-Museum krijg je een uitgebreide uitleg over hoe de werkzame gel uit de bladeren van de plant wordt gehaald en laat men je zien hoe diverse producten worden gemaakt.

Aruba is veilig, schoon en ligt buiten het orkaangebied. De bevolking is hartelijk, gastvrij en, een prettige bijkomstigheid, men spreekt Nederlands. Heb je even genoeg van de Nederlandse kou, de regen of de sombere dagen dan is Aruba echt een aanrader. Aruba is niet voor niets One Happy Island en dat 365 dagen per jaar!

Meer reistips

lucille.zirkzee@tuiathome.nl

Stuur Lucille een bericht