Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Beleef het echte Mexico, ontmoet de locals en geniet van de geweldige natuur & cultuur in Puerto Vallarta….

“Vandaag zijn we vroeg naar het oude gedeelte van Puerto Vallarta gegaan. Ofwel Viejo Vallarta, Olas Altas, Playa Los Muertos….We hebben hier heerlijk aan het strand ontbeten bij Cuates y Cuetes. Hierna gezellig over de pier gelopen.

Vanuit het oude gedeelte via de “vlooienmarkt” bij de Rio Cuale naar de Malecon (boulevard) gewandeld. Aan de Malecon bij La Bodeguita del Medio een héérlijk drankje gedronken en naar geweldige life muziek geluisterd.

We zijn vervolgens de Malecon afgelopen en zijn met de taxi naar Marina Vallarta gegaan. Daar de haven afgelopen en naar alle boten en winkels gekeken. We kwamen nog een krokodil tegen! We hebben het afgesloten met een heerlijke vis bij La Cevichería, Marina Vallarta.

Kortom een heerlijke dag in Puerto Vallarta!”

 

Regelmatig verblijf ik aan de west kust van Mexico in en om Puerto Vallarta. In de zomer 2019 had ik een site inspection geregeld in de 3 RIU hotels.

De RIU Jalisco is een Clubhotel. In onze zomer periode is het drukker in dit hotel met Mexicaanse families.

?RIU Vallarta is helemaal gerenoveerd. Vanaf eind November  2019 is deze weer open gegaan. De art deco sfeer is bewaard gebleven maar wel mooier en frisser qua inrichting. Zeker een aanrader!?

RIU Palace Pacifico is mijn inziens het mooiste, rustiger dan de andere twee. Maar ook meer faciliteiten, restaurants en ook internationale dranken in de minibar.

Alle 3 de hotels hebben een mooi stukje strand.

Advies voor iedereen; kom het hotel uit er is hier zoveel te doen. Ga naar het oude centrum van Vallarta en geniet op 1 van de vele terrasjes aan ’t strand en loop vanuit daar naar de Boulevard vergeet dan ook de vlooienmarkt bij de rio Cuale niet. Of doe één van de vele excursies..

In de winter zijn hier dolfijnen en bultrugwalvissen! Of bezoek één van de vele mooie strandjes per boot. Vergeet ook Punta de Mita en Sayulita niet, prachtig en zeker als je van surfen houdt.

Lees hier een aantal verslagen:

Puerto Vallarta 2018

Puerto Vallarta 2019

 

 

 

 

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht