Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Berggorilla’s spotten in Oeganda

Het Oost-Afrikaanse Oeganda is één van de meest fascinerende landen van Afrika. Het land wordt ook wel ‘de parel van Afrika’ genoemd en dat is niet voor niets. De mensen zijn er ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, de natuur is verbluffend en wildlife is er volop aanwezig. Dit alles maakt Oeganda een ‘must-visit’ voor iedere Afrika-liefhebber.

Het absolute hoogtepunt van een reis door Oeganda is natuurlijk de ultieme kans om berggorilla’s te spotten in hun natuurlijke habitat. Vergis je vooral niet in de wandeling, deze kan best heftig zijn. Maar zodra je deze machtige dieren voor het eerst ziet, dan ben je dat gelijk vergeten. Dit is met recht één van de mooiste ontmoetingen tussen mens en dier op onze aardbol.
Maar er is meer! Zo kun je op zoek naar onder meer olifanten, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden

Naast alle verbluffende flora en fauna zijn de inwoners van Oeganda zeer vriendelijk. “You’re mostly welcome” klinkt de standaard verwelkoming als je arriveert bij een smaakvolle lodge midden in de natuur. Het kenmerkt de gastvrijheid van de verschillende Oegandese stammen. Men voelt zich verbonden met het prachtige land en dat delen ze graag met hun bezoekers. Je bezoekt Oeganda met een stoere 4×4 onder begeleiding van een kundige privé gids. Je ontdekt samen een land dat de ziel van Afrika blootlegt en onvergetelijke herinneringen aan je zal schenken.

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht