Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Blij op Bonaire 2022 en leuke restaurants

2 weken genieten van echt lekker warm weer en de sfeer proeven van Bonaire. 3 jaar geleden zijn Cees en ik hier ook voor 1 week geweest en dit eiland heeft ons hartje gestolen.
Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland, dat sinds 2010 bestuurlijk als Caribisch openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen.
Hoofdstad: Kralendijk
Oppervlakte: 288 km² zo’n 40 km lang en 5 tot 12 km breed
Valuta: Amerikaanse dollar
Inwonersaantal: ongeveer 20.000
Officiële taal: Nederlands

Het prijsniveau van consumpties op Bonaire ligt iets hoger dan in Nederland, zo ook het kopen van kleding en de prijzen in de supermarkten. Dat komt vooral omdat veel producten geïmporteerd moeten worden, wat de prijs opdrijft. Goedkoper dan in Nederland is benzine omdat daar minder belasting op zit in Bonaire.

Wij starten ons verblijf voor 1 week in ‘Harbour Village’ een klassiek hotel net 1 km buiten de stad gelegen. Wij hebben een prachtig comfortabel appartement met terras aan het strand. Het restaurant op 30 meter en dit is in de vorm van een boot en het eten en sfeer is er goed. Af en toe levende jazz/lounge muziek ’s avonds.
Al met al een cadeautje om daar te verblijven. De kajaks liggen er en kun je onbeperkt gebruiken maar wat jammer dat de peddels niet goed zijn. We hebben een tocht gemaakt maar wanneer de peddel niet goed is is het zwaar werk. Dus helaas, dat was éénmalig. Snorkelen en zwemmen en de fitnessruimte zijn een prima alternatief als je je spieren niet te lui wilt laten worden.

Een bezoek aan Klein Bonaire mag niet ontbreken aan onze vakantie deze keer. Met de watertaxi worden wij voor $ 20,- pp in 20 minuten gedropt op het eiland. ‘Klein Bonaire’ is een klein en onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire. Het ligt recht voor de hoofdstad Kralendijk op een afstand van ongeveer 800 meter. Het eiland is geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken en verschillende soorten cactussen. met prachtige hagelwitte stranden (No Name Beach) die ook de broedplaatsen vormen voor zeeschildpadden.
Geen toiletten, geen restaurants, niets, dus zorg goed voor jezelf als je daar heen gaat en neem van alles mee vooral water. Wanneer er cruiseschepen liggen in de haven gaat er elk uur een watertaxi heen en elk uur 1 terug. Zo niet dan 1 x per 2 uur zoiets.
Lekker zwemmen, snorkelen zonnebaden. De kans is groot dat je daar verbrandt want er is bijna geen schaduw dus veel smeren beschermingsfaktor 50, bruin word je toch wel.
Wanneer je een bezoek wilt brengen aan het National Park Washington Slagbaai moet je zeker voor 12.00 uur starten. Het is best groot en je rijdt niet harder dan 30 km. per uur. We komen er van alles tegen, geitjes, leguanen en flamingo’s die zijn wel het leukst om te zien vind ik. Snorkelen bij Boca slagbaai is het mooist. Je kunt ook bij Wayaka 1,2 of 3 gaan snorkelen zwemmen of duiken of zonnebaden. Dit ligt allemaal bij elkaar in de buurt.
Net als vorige keer hebben we toen we weg reden uit het park even opgestoken bij Posada para Mira want in het park zijn geen faciliteiten.
Het bijzondere van veel restaurants op het eiland is dat als je er overdag voorbij loopt er ook echt zo aan voorbij loopt. ’s Avond begint het te leven en kijk je je ogen uit. De sfeer is er in de hele stad. Ik zal je wat namen geven waar je echt moet gaan eten en let wel, reserveer van te voren want de leukste restaurants zitten gewoon elke avond bommetje vol.
‘the Beach’ dit restaurant ligt links vanaf de luchthaven aan de rechterkant. Trendy sfeer met gezellige muziek, ligbedjes, bar en tafeltjes aan de zeekant. Kom voor 18.30 uur want dan is het nog een beetje licht en geniet je van het uitzicht van de zee, de bootjes die voorbijgaan en zie je Klein Bonaire liggen en zelfs aan de andere kant van het eiland het National Park. Het mooie is dat dit restaurant hoort bij waar wij nu inmiddels verblijven (2e week) Grand Windsock, een prachtig Villapark. Het ligt er tegenover.

‘La Cantina’ een topper!!! In het centrum van Kralendijk. Knoert romantisch!!!! Ook weer gezellige bediening en heerlijk eten. De Brouwerij grenst aan dit restaurant, een café waar je ook kunt eten (dezelfde keuken) en niet hoeft te reserveren.
‘Restaurant Cuba’ ligt tegenover de haven waar bijna elke dag een cruise aanmeert. Ook hier waren wij de vorige keer en moesten wij weer terug om te kijken of het nog steeds zo goed is en “ja” zeg ik vol overgave. Wij hebben deze keer de Chateaubriand ( malse runderbiefstuk uit één stuk voor 2 personen) besteld. Ik was benieuwd of deze net zo lekker is als bij #‘De Bekroonde Boer’ bij ons in Hoorn. Tjonge jonge wat is dit smullen zeg.
#‘Restaurant Grandi’ ligt schuin tegenover #La Cantina. Zij gebruiken geen menukaart en vragen alleen of er wensen zijn, diëten of allergieën. We krijgen gerechtjes waarvan 1 gerecht $ 12,- kost en wanneer je genoeg hebt gehad geef je dit aan. Leuk concept heerlijke hapjes. Wanneer je in dit restaurant naar de toilet gaat en even doorloopt kom in een gaaf grand café restaurant #‘Trocadero’ genaamd. Er is levende muziek en je wilt gelijk niet meer weg. De biertjes smaken er goed.
Restaurant #‘Rum Runners’ ja ook hier voelen wij ons prettig. Hippe sfeer en ook tafels aan de zeekant wat is het toch geweldig om zo buiten te dineren.
Allen restaurants welke ik zeker aanbeveel.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht