Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Blue Lagoon

Als je aan iemand vraagt wat ze weten van IJsland dan wordt de Blue Lagoon eigenlijk bijna altijd als eerste genoemd. Deze bekende warmwaterbron met melkblauw water is een must-see als je naar IJsland gaat en wordt ook overal benoemd. Dit heeft één groot nadeel.  Namelijk de bekendheid van dit bijzondere bad.

De Blue Lagoon ligt op zo`n 50 minuten rijden van de hoofdstad Reyjavik en ongeveer 20 minuten vanaf de luchthaven. Daarom is dit bad ook goed te bereiken en druk bezocht door bijna iedereen die op reis gaat naar IJsland of een tussenstop maakt op weg naar Noord-Amerika.

Naast de Blue Lagoon heb je meerdere baden die minder bekend zijn en wat verder weg liggen. Er zijn touroperators die de Blue Lagoon afraden en vooral sturen naar een bezoek aan één van de alternatieve opties in IJsland vanwege de drukte. Ga je met een auto op pad dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om naar Laugervatn fontana te gaan. Dit geothermische zwembad ligt aan de Golden Circle en heeft een heerlijk ontspannen sfeer. Overigens vond ik dit geen vervanging voor de Blue Lagoon, maar was het wel een heerlijk rustmoment in onze reis.

Is de Blue Lagoon zijn geld waard? Ik vind persoonlijk van wel. Het meer ligt midden in de lavavelden en heeft iets mysterieus vanwege de mist die er boven hangt. Het water is tussen de 35 en 40 graden dus je bent ook heerlijk relaxt als je er uit komt. Ik vond het een perfect einde van ons geweldige rondreis door IJsland.

Ik moet wel eerlijk zijn, ik was er niet in de allerdrukste periode. Het kan in de zomer uiteraard wel een stuk drukker zijn maar het is naar mijn mening groot genoeg en een niet te missen ervaring als je deze reis gaat maken.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht