Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

bon bini Curaçao 2021

Vandaag begint mijn vakantie en de reis gaat naar de zon naar Curaçao.

Eindelijk naar de zon, een zonvakantie in november, dit wil toch iedereen? In Nederland is het 5 graden en daar 30!!!! Dat wordt acclimatiseren en ja, ik ga ervoor. Cees en ik vliegen de luxe class met Tui natuurlijk. Omdat het zo lang niet kon en niet mocht hebben wij besloten om er 2 weken van te maken, lekker lang en ontspannen genieten. Als je luxe stoelen boekt in het vliegtuig heb je vele voordelen. Ik mag gewoon 40 kg aan bagage meenemen, dat past natuurlijk nooit in mijn koffer en dus besluit ik om 2 koffers mee te nemen. Wow …..1 koffer voor mijn schoenen en 1 voor mijn kleren en ik voel mij een prinses ☺ waarom ook niet? Op Schiphol hoeven wij nergens te wachten en overal krijgen wij voorrang. Fast lane hier, fast lane daar en gebruik maken van Lounge 41 hoort hier ook bij. Niet wachten in de drukke hal tot het vliegtuig vertrekt maar heerlijk lunchen en gebruik maken van alle drankjes die in de lounge worden aangeboden met panorama uitzicht op vele vliegtuigen. In het vliegtuig heeft zelfs Cees, die bijna 2 meter is, nog veel beenruimte over. Op deze manier komen wij vrij relaxed aan op airport Hato. Voor ons is het midden in de nacht maar hier op Curaçao is het 18.30 uur. Pikkedonker en de gereserveerde taxi brengt ons in 20 minuten naar ons hotel Wind Creek.

Een heerlijk hotel met een privé-zandstrand, aangelegd, want in Willemstad is geen natuurlijk zandstrand te vinden. Geweldige uitvinding dit. Met een leuke bar  binnen een paar meter van onze kamer met uitzicht op de oceaan waar cruiseschepen dagelijks voorbij varen en aanleggen want Willemstad is een beroemde plek voor cruises van over de hele wereld. Wegens de “Hollandse” architectuur wordt Willemstad soms wel het “Amsterdam van het westelijk halfrond” genoemd en sinds 1997 Unesco Werelderfgoed. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Bijzonder hé!

#renaissancewindcreek is een ideaal hotel in Willemstad, in een fort gelegen en op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Wanneer je hier binnenkomt staat portier Alexis je op te wachten en opent de deur voor je en je dag kan niet meer stuk door deze enthousiaste blije man. Voor iedereen heeft hij een praatje en wenst je een fijne dag en geniet ervan. Blij word ik hiervan, elke dag weer. Niet alleen Alexis is zo bijzonder maar al het personeel. Wat een service en wat een goed geregeld team. Dikke pluim voor alle medewerkers van dit hotel wat ooit Marriot was en Renaissance en nu Wind Creek.
Willemstad is een geweldig leuk mooi en bijzondere stad met veel leuke restaurants. #Bario een ‘streetfood’ restaurant met prachtige binnentuin en 26 hotel kamers 3*,  nostalgie vind je hier en zeer bijzonder leuk gebouwd en gewoon boekbaar bij mij met gratis ontbijt.
Ik ben een dag op pad gegaan met het openbaar vervoer. Voor 2 Antilliaanse gulden (1 euro) kom je overal, wel cash betalen. Overal is een app voor en dus ook van het openbaar vervoer. ‘ABC Curaçao’, erg belangrijk want te lang wachten in de warmte op de bus doe je niet voor de lol. Van Punda ben ik naar Jan Thiel gegaan en Zanzibar bezocht, Zest, Tinto Bar y Cocina met heerlijk zandstrand. Het bruist daar en het is er altijd gezellig druk. Chogogo Resort met leuke huizen over het park verdeeld. Hotel Papagayo is prachtig met veel verschillende accommodaties voor ieder wat wils en uiteraard ook pal aan het strand. Daar vandaan naar Mambo Beach met gezellige drukte en veel winkels. Ik loop langs het strand en zie Lions Dive, maar dat ligt op een mooie plek. Duikers en snorkelaars hebben het goed daar met klein haventje waar de bootjes vertrekken om de onderwaterwereld te bewonderen, ik heb wat tijd (bus gaat 1 x in het uur) over en kijk nog even bij resort Sunscape en zo heb ik van veel accommodaties een goede indruk gekregen. Op tijd vertrekt de bus weer terug naar Willemstad. Ik combineer werk en privé vandaag……omdat het kan ☺.
Laatste dag bij Wind Creek besluit ik niets anders te doen dan languit op mijn strandbed te blijven liggen half onder een palmboom en tussendoor te zwemmen. Met zo’n ‘zwembad’ van wel 75 meter lang kun je wel wat baantjes trekken hoor en zo doe ik ook nog wat nuttigs tijdens een luie vakantiedag.
De volgende dag; We halen de huurauto op en rijden richting Lagoon, het zijn hier echt afstanden van niets maar toch heb je een auto nodig om wat te zien van het eiland. GPS zit niet standaard in de huurauto maar ik heb een app op mijn mobiel jawel, ‘Maps.me’ en zonder internet/wifi kun je hier gratis gebruik van maken, maps.me wijst ons de weg. We lunchen in Cas Abao Beach. Bij veel publieke stranden betaal je entree om binnen te komen. Of je nu gaat eten, duiken, snorkelen of wandelen, je betaalt 10 ant. gulden ( ongeveer € 5,- ) per auto voor een hele dag. Van dat geld houden zij het strand schoon.
We komen aan bij Lagoon Ocean Resort, waar ons vakantiehuis op ons wacht. Dit is wel even wat anders dan in de stad Willemstad. Dit is één en al rust met een nog mooier uitzicht dan wij hadden. Het huis is veel te groot voor ons tweeën, deze hebben wij uitgekozen voor het uitzicht en de ligging. Een gigantisch balkon ….pardon…terras en geen 1 nee gewoon 2 boven elkaar. 1 grenst aan de woonkamer en 1 grenst aan de slaapkamer. Ja daar horen 2 badkamers bij en 2 slaapkamers. Waarvan 1 met bubbelbad. Ik kijk mijn ogen uit. Er is een smal paadje naar beneden via een trapje loop je het water in en Cees en ik gaan snorkelen. Wow, dat is lang geleden en wat heb ik dat gemist, het is er prachtig. Bij het aangrenzende Bahia (appartementen) eten we verrukkelijk onder de palmboombladeren. Alle parasols zijn gemaakt van palmbladen.
Wij voelen ons hier ‘thuis’!

Het bed wordt niet opgemaakt, we maken zelf ontbijt (dat is wel weer even wennen na verwent te worden in Wind Creek maar toch, wat genieten wij hier. Een geweldige combi besef ik. Eerst een weekje in de stad en daarna een weekje volledig aan zee. Terwijl ik dit type, lig ik languit op een loungebank, de zee krabbelt voort en Cees zet een kop sterrenmuntthee voor mij neer. Ik smelt ♥
Vandaag gaan wij naar de ‘grote Knip’ om te snorkelen langs de rotsen is er veel te zien onderwater.
Met een 2 persoons kajak varen wij vanaf strand Santa Petru in een klein half uurtje naar ‘de blauwe kamer’, een absolute ‘must see’. De kajak zetten wij vast aan een boei en wij zwemmen naar binnen. Adembenemend mooi, het is niet groot maar ….allemaal scholen met visjes, visjes ja ik heb tot nu toe nog geen grote vissen gezien. Dus niets om bang te zijn en ontspannen bewonderen wij deze grot, echt een spektakel.
Vanavond eten wij bij ‘Landhuis klein Santa Martha’ aan het gelijknamige meer boven op een heuvel. Ga er heen als het nog licht is want pas dan geniet je van het fantastische uitzicht, een aanrader absoluut.
Playa Grandi staat bekend om zijn Schildpadden die daar in overvloed leven onder water, dat moeten wij zien en vol verwachting zoeken wij naar deze flinke beesten. Na een half uur gesnorkeld te hebben komen wij er 1 tegen. Mega interessant zo’n beest van zo dichtbij mee te maken. Wij verwachten er veeeel meer van maar helaas blijft het bij 1 exemplaar.
Vanavond gaan wij eten bij de ‘Shelterrock Paradise’. Tip, ga daar eens voor de gezelligheid heen maar niet als het al donker is want je vindt het bijna niet. Het restaurant ligt in the middle of nowhere in de buurt van Santa Cruz en is al vanaf 12.00 uur geopend. Ik heb een kipstoofpotje gegeten (of was het toch een Leguaan ☺)

Aan alles komt een einde en zo ook aan ons heerlijke warme avontuur, terug in Nederland staat #Kerstsfeer ons te wachten en ach ja heerlijk om daar in te duiken en te bedenken wat we gaan doen met de feestdagen.

#RenaissanceWindCreek #Zonvakantie #TUIatHome #Lagoon #LagoonOceanResort #blueroomcuraçao #BeleefHetZelf en #Curacao.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht