Brigitte Dielissen

Sittard Bel 06-37172781 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Andersonstraat 5 6135 CN Sittard

Toon op kaart
Brigitte Dielissen
Over Brigitte Mijn reistips Beoordelingen

Borneo één van de rijkste natuurgebieden van de wereld.

Borneo bestaat uit 2 deelstaten Sabah en Sarawak.

Maleisisch Borneo heeft een overvloed aan tropische dieren, natuur en cultuur, en behoort daarbij tot 1 van de rijkste natuurgebieden ter wereld.

Zelf heb ik hier een 2 weekse rondreis gemaakt en heb ik zoveel moois gezien.

Zo bracht ik onder andere een bezoek aan het Bako National Park waar ik de alleen op Borneo levende zeldzame neusapen heb gezien, ben ik naar Semenggoh en Sepilok geweest, een rehabilitatiecentrum waar verschillende bedreigde diersoorten waaronder de Oerang-oetangs leven, ben ik per longtail boot midden door de jungle naar de Iban stam geweest waar ik kennis heb genomen van hun leefgewoonten, een safari over de Kinabatangan rivier waar ik o.a. een wilde oerang-oetang, toekans en olifanten heb gespot.

Verder heb ik deze bestemming afgesloten met een week strand aan het ongerepte Pantai Dalit strand, omgeven door een tropische vegetatie met hawker/eetstalletjes met Maleisie specialiteiten, een prachtig strand, en een eigen natuurreservaat met verschillende dieren.

En als laatste afsluiter voor de tweede maal een tussenstop gemaakt in het o zo indrukwekkende Kuala Lumpur.

Een prachtige bestemming en absolute must voor natuurliefhebbers.

Meer reistips

brigitte.dielissen@tuiathome.nl

Stuur Brigitte een bericht