Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Calabrië, het échte Italië!

In het uiterste puntje van “de laars” ligt de prachtige streek Calabrië. Misschien wel één van de authentiekste stukjes van Italië. Met zijn groene en ruige binnenland, hoge bergen en uitgestrekte olijfboomgaarden is het een echte must-see voor natuurliefhebbers. Ook de typisch Italiaanse stadjes met vele smalle straatjes en trappen zijn zeker de moeite waard. Er zijn genoeg pleintjes te vinden in bijvoorbeeld Pizzo waar je even kan uitrusten en genieten van het mooie uitzicht over de azuurblauwe zee onder het genot van een kop koffie of een heerlijke Tartufo, dé ijsspecialiteit van Calabrië.
Calabrië is het beste te verkennen met een (huur)auto. Er zijn prachtige routes te rijden door de bergen of één van de vele Nationaal Parken die het gebied kent. Ook kan je met de auto snel van stad naar stad rijden, want een uitgebreid openbaar vervoer netwerk ga je hier niet vinden.
De meeste hotels en appartementen vind je in en rondom Tropea. Een sfeervolle en authentieke stad met leuke winkelstraten, gezellige restaurantjes en met overal een fantastisch uitzicht over de zee. Omdat de meeste kustplaatsen in Calabrië op de kliffen gebouwd zijn, heb je dit gave uitzicht in de meeste steden.
Nóg een hele goede reden om deze streek te bezoeken zijn de prachtige stranden die Calabrië rijk is. Met zo’n 800 km aan stranden is er keuze genoeg. En aangezien dit de minst ontdekte regio van Italië is, zal je ook niet snel hordes toeristen tegenkomen.
In het najaar van 2019 heb ik zelf deze bestemming bezocht, dus wil je meer info, bel, mail of app me even.
Ik zou zeggen, ga het beleven en geniet!
Ciao!

Groetjes Ilona

06-50574995 / ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht