Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Prachtig, kleurrijk Cinque Terre

Het stond al een tijdje op mijn travel ‘’bucketlist’’. Cinque Terre.. Niet in Zuid Amerika, ver weg in Oost Azië, maar ‘’gewoon’’ in Italië. Gaat er niet direct een lampje branden? Je kent de beelden ongetwijfeld! Ongeveer op 1,5 uur rijden boven Pisa liggen 5 kleine, kleurrijke dorpjes die samen het wereldberoemde en inmiddels door Unesco erkende gebied Cinque Terre vormen. Ik beloof je dat het niet zal tegenvallen!

Het gebied bestaat uit 5 dorpjes. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Vanuit La Spezia (waar ik verbleef) zijn alle dorpen super goed te bereiken per trein. Iedere 15 minuten vertrekt er een trein die je naar alle dorpen brengt. De kosten? Ca. 4,- per persoon per enkele reis. Of je nu naar het eerste of het 5e dorp reist, de prijs blijft hetzelfde. Trein vervoer is dus een aanrader maar tevens ook de enige manier van vervoer. Alle dorpen, met uitzondering van Monterosso zijn namelijk autovrij.
De dorpen zijn stuk voor stuk prachtig! Wandel lekker rond, geniet op een terras van de fantastische uitzichten onder het genot van een lekker wijntje en de meest smaakvolle bruschetta’s.

Tussen vrijwel alle dorpen zijn verbindende wandelpaden. Bijvoorbeeld vanuit Monterosso naar Vernazza . Deze wandeltocht neemt zo’n anderhalf uur in beslag, en zorgt voor adembenemende uitzichten, watervallen, steile paden, trapjes… van alles kom je tegen. Wauw…wat een genieten!
Staat Cinque Terre ook op jouw bucketlist? Bel (06-47020577) of mail me, ik vertel je er graag alles over en samen kijken we naar de mogelijkheden.  Groetjes Sylvia (ilona.sylvia@tui.nl)

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht