Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Combinatie Marrakech & Agadir

Het sprookje van ‘1001 nacht’ komt in Marokko tot leven. In de bijzondere en mooie steden van Marokko kun je urenlang wandelen door de kleine straatjes en smalle steegjes waar de kooplieden je verleiden om een kijkje te nemen in hun werkplaats. Het land heeft een rijke schat aan islamitische heiligdommen, versierde paleizen, koningssteden, koopmanshuizen en Arabische poorten. Het landschap van Marokko is al net zo gevarieerd. Van de langgerekte zandstranden aan de kust tot de met sneeuw bedekte bergtoppen in het Atlasgebergte en de zandheuvels in de woestijn.

Majorelletuin is een absolute must voor wie op stedentrip naar Marrakech gaat. De tuin van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent bevat een overvloed aan zeldzame planten en kenmerkt zich door een schitterend kleurenspel.

Marrakech grenst aan de Sahara en wordt wel de ‘parel van het zuiden’ genoemd. De stad en haar omgeving lijken het decor voor een verhaal uit duizend-en-één-nacht. Het is een oude, levendige stad met prachtige, kleurrijke woningen en is deels ommuurd. Je ontdekt er tal van paleizen en moskeeën en een schitterende medina. Een heerlijke oude stad met smalle steegjes en straatjes waar je vaak verrassende doorkijkjes hebt. Marokkaanse keizersteden.

In Marrakech vind je brede boulevards met nieuwe bazaars en winkels. De medina is de oude binnenstad van Marrakech met zijn smalle straatjes en honderden winkeltjes waar van alles te koop is. Het is een gezellig gekrioel in deze smalle straatjes. De Koutoubia, één van de mooiste moskeeën, ligt aan de rand van de stad.

 

https://youtu.be/uPzY7MC53qY

Op ruim 2 uur rijden ligt de plaats Agadir aan de kust. De stad ligt tegen de uitlopers van de Hoge Atlas. Agadir, is een moderne havenstad. De plaats is in 1960 getroffen door een aardbeving, waardoor de oude stad grotendeels verwoest werd. De stad is iets ten zuiden van de oorspronkelijke stad weer opnieuw opgebouwd. Door de grote gebouwen, brede wegen, moderne hotels en de cafés in Europese stijl, doet de plaats niet meer typisch Marokkaans aan. De havenstad bestaat uit een aan de kust gelegen hotelwijk en de meer landinwaarts gelegen eigenlijke stad. Agadir is één van de belangrijkste badplaatsen van Marokko. De plaats dankt deze reputatie onder andere aan het mooie lange zandstrand dat het meest beschut ligt van alle stranden aan de Atlantische Oceaan. Ook de vele restaurants, uitgaansgelegenheden, winkels en hotels en de vele faciliteiten en activiteiten voor kinderen dragen daar aan bij

 

https://youtu.be/QR2-phm2vM0

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht