Lucille Zirkzee

Eindhoven Bel 06-41153066 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Brabis 4 5641 JV Eindhoven

Toon op kaart
Lucille Zirkzee
Over Lucille Mijn reistips Beoordelingen

Costa de la Luz: echt Spaans

Costa de la Luz: paarden, sherry, flamenco, ongerepte stranden en het hele jaar zon!
In tegenstelling tot de andere Spaanse kusten is de Costa de la Luz nog niet ontdekt door het massa toerisme waardoor de Spaanse cultuur bewaard is gebleven. Hier ligt niet alleen de bakermat van de sherry (wijn van Jerez), maar vind je ook de Koninklijke Andalusische Rijschool, enkele beroemde flamencoscholen en het internationaal gebruikte racecircuit Circuito de Jerez.

Costa de la Luz betekent letterlijk: kust van het licht. De kust dankt haar naam aan het felle zonlicht dat weerkaatst op de oceaan en de witte zandstranden. Je vindt er naast fantastische zandstranden, pueblos blancos zoals Conil de la Frontera en Vejer de la Frontera ook prachtige oude steden zoals Cádiz en Jerez de la Frontera.

De Costa de la Luz is gelegen aan de Atlantische kust van Andalusië en strekt zich uit van Tarifa in het zuidwesten van Spanje tot de grens van Portugal in het noordwesten.

Populaire badplaatsen met mooie stranden in het noorden zijn het levendige El Puerto de Santa Maria en het charmante Sanlucar de Barrameda. In het zuiden is het vissersdorpje Zahara de los Atunes een bezoek waard. Zo ook de ‘tonijnhoofdstad’ van Spanje Barbate waar in de maanden april, mei en juni de tonijn op een duurzame manier, volgens eeuwenoude traditie wordt gevangenen. Vergeet niet een kijkje te nemen in het gehuchtje Los Caños de Meca.

Tip: combineer met buurland Portugal, de afstand vanuit Cadíz naar de Algarve is ca. 300 km.

De Costa de la Luz is vanuit Nederland eenvoudig te bereiken, Transavia vliegt vanaf Eindhoven in 2 uur en 45 minuten naar de luchthaven van Sevilla. Vanuit Sevilla is het slechts een uurtje rijden naar deze prachtige kust.

Meer weten over deze bestemming of heb je zin gekregen in een vakantie naar de Costa de la Luz, neem dan gerust contact met me op, ik help je graag op weg!

Meer reistips

lucille.zirkzee@tuiathome.nl

Stuur Lucille een bericht