Over Alieke Mijn reistips Beoordelingen

Cuba; een stukje terug in de tijd.

Het is al weer een tijdje terug dat ik op Cuba ben geweest. Het was een bestemming die bovenaan op mijn verlanglijstje stond en die ik ook in mijn hart bewaar. Wanneer je de kans hebt is het zeker een bezoek waard.

We hebben de volgende route gepakt:

Havana, Vinales, Havana, Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Santa Clara, Varadero.  Een route die goed te doen is in 10-12 dagen. Wij hebben hem destijds met luxe huurauto gedaan, maar wat ook zeker leuk is om te doen is om de route met een echte oldtimer af te leggen. Want wat is nu mooier dan het echt Cuba te proeven. En wil je het helemaal goed doen dan kan je verblijven in Typische Casa Particularas . Je logeert dan bij de Cubanen thuis ( je kunt het vergelijken met een bed en breakfast). Je proeft zo het echte Cubaanse leven en de lokale bevolking profiteert van je verblijf.

Havana: 

Een reis aan Cuba is niet compleet zonder een bezoek aan Havana. Havana is een levendige stad waar Salsa, Oldtimers, Cuba Libre  en Fidel Castro het straatbeeld bepalen.  Op elke hoek van de straat wordt muziek gemaakt en de Salsa gedanst. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan Restaurant Bar Floridita of La Bodeguita del Medio te brengen  ( 2 favoriete bars van schrijver Ernest Hemingway). Havana heeft een kilometers lange Maleocn boulevard, die langs de kust loopt. Dit is een populaire ontmoetingsplaats. In de Nieuwe Stad met de brede boulevards bevinden zich de meeste theathers en nachtclubs, waaronder de bekende Tropicana Club.

 

Vanuit Havana brachten we een bezoek aan de groene Viñales vallei. Viñales toont het authentieke Cuba. Cubaanse cowboys rijden op hun paarden door het dorp. oudjes zitten op de veranda in hun schommelstoel te geniet en in de omgeving wordt op de tabaksvelden gewerkt.

Ook mag een bezoek aan Trinidad zeker niet ontbreken. In Trinidad zijn de sporen van het koloniale tijdperk nog duidelijk aanwezig.

 

Vanuit Trinidad gingen we door naar het primitievere binnenland van Cuba en bezochten we Sancti Spiritus een gerestaureerd historisch stadje en Santa Clara, waar Che Guevara destijds een cruciale aanval uitvoerde. Hier vind je verschillende monumenten waaronder het monument van de Tren Blindado en het Mausoleum van Ernesto Che Guevara.

 

We sluiten onze reis af aan het prachtige zandstrand van Varadero. Hier vindt je vele all inclusive hotels. Wij verbleven in het Sol Palmeras hotel. Wil je wat exclusiever afsluiten dan is dat uiteraard ook mogelijk op 1 van de Cayo’s. Deze eilanden langs het vasteland bieden prachtige witte stranden en een mooie omgeving.

Het mooie van Cuba vind ik dat je echt een stapje terug in de tijd doet. Er zijn nog prachtige koloniale steden te vinden verder. Ook kom je regelmatig een Nederlandse bus tegen met bijvoorbeeld bestemming Gouda. In de provincie Pinar del Rio bevinden zich de tabaksplantages waar de beste tabak ter wereld wordt geproduceerd.

Wil je meer informatie over het prachtige Cuba neem dan contact met mij op. Ik vertel je er graag over.

Meer reistips

alieke.brouwer@tuiathome.nl

Stuur Alieke een bericht