Elke Verboom

Amersfoort Bel 06-21902755 E-mail Stuur een bericht

Vissering 3 3825 MK Amersfoort

Toon op kaart
Elke Verboom
Over Elke Mijn reistips Beoordelingen

CURAÇAO – HOTSPOTS OM VERLIEFD OP TE WORDEN

Dansen op de Curaçaose blues, lekker snacken bij een truk’i pan of juist liever de Christoffelberg beklimmen om het mooiste uitzicht vast te leggen. Er zijn heel wat hotspots op Curaçao om te ontdekken. De mooiste plekken zetten we voor je op een rij. Duurt het even tot je volgende vakantie en werk je voorlopig nog thuis? Dan is een workation naar het zonnige eiland misschien wel precies wat je nodig hebt…

Cultuur snuiven in Willemstad
Bovenaan de lijst met hotspots op Curaçao schittert Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het is de ideale plek om de cultuur van het eiland te leren kennen. En dat doe je op je eigen tempo. Of zoals de locals zeggen: poko poko. Want haast kennen ze hier niet. Stap in de wijk Otrobanda het museum Kura Hulanda binnen. Hier ontdek je alles over de culturele mengelmoes op het eiland, de eerste bewoner en de slavernij. Verder wordt de cultuur op Curaçao gekenmerkt door muziek en het bruisende nachtleven. Dans op de verschillende muziekstijlen zoals de carnavalsmuziek Tumba of de Curaçaose blues, ook wel Tambú genoemd. En er klinkt ook altijd wel ergens, ongeacht het tijdstip, salsamuziek uit de speakers. Bestel daar een cocktail met de likeur Blue Curaçao bij en het feest is compleet.

Kleurrijke Instagram hotspots op Curaçao
Kijk eens goed om je heen wanneer je door Willemstad slentert. Er zijn allerlei kleurrijke Instagramwaardige hotspots op Curaçao. Natuurlijk ken je de gekleurde koloniale huizen aan de handelskade. Poseer voor de mooiste foto op de 168 meter lange Pontjesbrug. Overdag heb je de kleurrijke huizen op de achtergrond en ’s avonds is de brug verlicht in alle kleuren van de regenboog. Maar er is nog veel meer te zien. De wijken Punda, Pietermaai en Scharloo zijn versierd met indrukwekkende muurschilderingen van straatkunstenaars. Zo bewonder je in Scharloo de schildering 3 o’clock romance van Francis Sling. Het blauwe pand met de gele Kibrahacha boom springt direct in oog. En achter het Curaçao Maritiem Museum word je getrakteerd op de grote muurschildering van een vader en zoon die gaan vissen.

Meer reistips

elke.verboom@tuiathome.nl

Stuur Elke een bericht