Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Dans de flamenco in Sevilla

Ben je op zoek naar een mooie stedentrip en wil je een keer iets anders dan de meest bekende steden in Europa zoals Rome, Barcelona en Londen? Kies dan voor Sevilla!

Deze stad in Andalusië wordt ook wel de meest Spaanse stad van Spanje genoemd. Geniet van de heerlijke tapas, de flamenco die overal wordt gedanst en van de vele kleine steegjes en schitterende tuinen. Deze kleurrijke stad zal je geen moment vervelen.

Sevilla is een perfecte stad om in het vroege voorjaar en late najaar te bezoeken vanwege de gunstige ligging in het binnenland van Spanje. De temperatuur is dan heerlijk en niet zo bloedheet als in de zomermaanden. Zelf bezocht ik Sevilla in september, maar onze warmste dag was zeker nog zo`n 40 graden. Een hotel met zwembad is dan geen overbodige luxe!

Naast de welbekende fietstour door de stad (altijd een aanrader bij een stedentrip ) bezochten wij uiteraard de bekende Real Alcazar , de plaza de Espanya en de bekende kathedraal van Sevilla met een geweldig mooi uitzicht over de stad. Er is daarnaast nog zoveel meer te zien en te beleven.

Bezoek het mooie Plaza de América. Dit mooi aangelegde plein is helemaal versierd met palmbomen en bloemen. Ga wandelen in het Parque de Maria Luisa en beleef een unieke flamencoshow in het museo del Baile in Santa Cruz.

Sevilla is ook een prachtige stad om lekker rond te dwalen en te genieten van alle gezelligheid en leuke terrassen. Vergeet niet om tapas te gaan eten bij het heerlijke restaurant; La Brunilda of Bartolomea. Om je vingers bij op te eten. Ga wel op tijd heen om een lange rij te voorkomen!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht