Ilse van de Meeberg

Hellevoetsluis Bel 06-52653963 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Distelstraat 8 3222 XC Hellevoetsluis

Toon op kaart
Ilse van de Meeberg
Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

De Algarve in zomer én winter volop genieten

Met prachtige stranden en een heerlijk klimaat is de Algarve de perfecte plek om te ontspannen, maar Portugal biedt zoveel meer dus ook voor diegene die er graag op uit trekt is dit een heerlijke bestemming op ongeveer drie uur vliegen vanuit Nederland. Nog fijner is dat er vluchten vertrekken vanaf Rotterdam, heerlijk dichtbij en bij terugkomst ook zo weer thuis!

Je gaat naar de Algarve voor zon, zandstranden, een prachtig achterland en natuurlijk lekker eten. Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar is het één van de zonnigste regio’s in Europa. Je kunt hier het hele jaar prima terecht met in de zomer temperaturen die kunnen oplopen naar 30 graden en in de winter zo’n 15 tot 18 graden. Een heerlijke plek om de barre winter in Nederland te ontvluchten en in de zomer zeker te zijn van het mooie weer. Portugal heeft het!

Wanneer je van oost naar west rijdt  kom je elke keer weer een ander uitzicht tegen. In het oosten zijn de stranden breed en uitgestrekt en is het landschap vlakker, wanneer je meer naar het westen gaat wordt de kust ruiger, met de bekende oranjerode rotsformaties en fotogenieke stranden.

Er zijn veel plaatsen met mooie, historische stadscentra waar je nog het authentieke Portugal terugziet zoals Lagos, Portimao en het onterecht vaak vergeten Faro. In deze stadjes kun je heerlijk struinen door de smalle straatjes. Ook erg bijzonder is Tavira, dah het Venetië van de Algarve genoemd wordt. In het historische centrum , met tientallen kerken, zijn de Moorse invloeden nog duidelijk zichtbaar.

Portugal is ook een golf walhalla. Er zijn meer dan 40 golfbanen om uit te kiezen dus voor iedereen is er een passende baan te vinden. Wandelen kun je hier ook uitstekend, de Seven Hanging Valleys staat bekend als één van de mooiste wandelroutes van Europa.

Een fijne plek om te overwinteren is de plaats Monte Gordo. Dit is een gezellige badplaatse met een Nederlands tintje waar veel mensen jaarlijks terugkeren. Je vindt hier een eindeloos zandstrand met sfeervolle strandtenten en een leuke boulevard. De omgeving is vlak dus ideaal om lekker een fiets te huren en erop uit te trekken.

Wilt u meer informatie over reizen naar Portugal, neem contact me op!

TUI at Home Ilse van de Meeberg

06-526 539 63

ilse.van.de.meeberg@tui.nl

Meer reistips

ilse.van.de.meeberg@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht