Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

De eeuwige lente op Tenerife

Omdat ik al meerdere malen op Tenerife was geweest, wilde ik heel graag de plekjes gaan zien die iets minder voor de hand liggen. Of die je misschien minder snel bezoekt als je er voor het eerst bent. En dat is zeker gelukt.
In maart heb ik het eiland “van de Eeuwige Lente” mogen bezoeken. Dit keer zat ik aan de Westkant van het eiland in Puerto de Santiago. Een voor mij nog onbekende plaats. Mede omdat de zandstranden donker zijn en er veel rotspartijen aan de kust te vinden zijn, trekt dit minder toeristen. Een prima uitgangspunt voor mij om te bekijken of dit ook echt zo is.
Nou, ik kan je vertellen, het is een prachtig gedeelte van het eiland en biedt zeker erg veel afwisseling in leuke dorpjes, baaitjes, wandelroutes en natuur.

Waar heb ik mijn vakantie doorgebracht?

Puerto de Santiago is een plaats waarin je leuke restaurants en cafés vindt, een aantal toffe boetiekjes en overheerlijke Tapas. Een groot pluspunt van de plaats, is dat je direct naast Los Gigantes zit. Een pittoreske plaats met een spectaculaire rotswand, de Acantilados de los Gigantes, een rotswand die deel uitmaakt van het oude Teno-gebergte. Wandel de prachtige looproute langs de kliffen en eindig op een terrasje, op het gezellige marktpleintje.

Zoals gezegd wilde ik heel graag plekjes op het eiland zien, waar ik nog niet eerder was geweest en daarom had ik een auto gehuurd. Daarmee rijden we richting de hoofdstad Santa Cruz. Maar uiteraard wel eerst langs alle mooie en bijzondere plekken.

Daar gaan we op weg!

We rijden vanuit Puerto de Santiago richting Masca. Een plek waar je alleen maar komt met een ontzettende slingerweg naar boven, maar daarna word je beloond met een spectaculair uitzicht. Wel even een vestje aan, want de wind staat hier flink te waaien.
We zijn weer dezelfde slingerweg terug gereden en hebben onze weg vervolgd langs de kust. Onderweg een lunchpauze gehouden in een heel klein schattig dorpje, genaamd Playa de San Marcos. Het plaatsje zelf stelt niet heel veel voor, maar heerlijk eten hebben ze er. Dus zeker de moeite.

En met een een volle maag van het heerlijke eten, op een prachtige plek, rijden we op weg naar de hoofdstad Santa Cruz. Vol verwachting. Een route langs de kust, met mooie vergezichten, komen we aan en parkeren we de auto op een plek aan de rand van de stad. Lopend gaan we deze stad verkennen en komen tot de conclusie dat dit een erg sfeervolle en gezellige stad is. Een mooi park, leuke winkels, fijne plekjes om te eten en veel cultuur en historie. Te veel te zien, voor een middag. Hier moet ik nog een keer terug komen.

En om deze mooie dag op een fijne manier af te sluiten, rijden we naar Playa de Las Americas en gaan heerlijk aan het strand dineren en proosten op een geslaagde dag en op het mooie eiland Tenerife!

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht