Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Beleef de Golden Circle van IJsland.

De Golden Circle van IJsland is een route van ca. 300 kilometer lang die langs verschillende indrukwekkende hoogtepunten loopt. Als je deze super gave route volgt kom je onder andere langs imposante watervallen, uitgestrekte landschappen, spectaculaire geisers, warmtebronnen en meer. Kortom, als je naar IJsland reist dan mag je deze route eigenlijk niet overslaan.

Doorgaans trekken reizigers vanuit Reykjavik eropuit om deze route met een huurauto of met een georganiseerde tour te bezichtigen. Doordat IJsland door de jaren heen populairder is geworden en omdat deze route zo goed bereikbaar is vanaf de hoofdstad is het er ook vrij druk. Dus mocht je deze route gaan rijden een eigen huurauto zou ik adviseren lekker vroeg op pad te gaan, zodat je voor de massa aankomt bij de mooie stops.

Officieel drie stops, maar er zijn meer hoogtepunten.

De Golden Cirle heeft officieel drie stops, te weten: Geysir, Gullfoss en Thingvelir. Maar naast deze stops zou ik minimaal ook nog bij de Bruarfoss waterval stoppen. Deze waterval staat lang niet overal vermeld en is ook wat lastiger te bereiken maar één van mijn hoogtepunten. Mocht je deze waterval willen zien moet je wel rekening houden met een wandeling van zo’n 1,5 tot 2 uur (heen & terug).

Mocht je meerdere stops willen maken en de tijd willen nemen om deze geweldige omgeving in je op te nemen zou ik je zeker adviseren om één of twee nachtjes te verblijven op deze route. Ik sliep destijds in een geweldig leuke Bed & Breakfast in het kleine dorpje Laugervatn, op zo’n 20 minuten van Geysir. Geysir is het bekendste geisergebied, met de vooralsnog enige actieve geiser ‘De Strokkur’. Deze geiser spuit elke 4 tot 8 minuten en het water komt wel tot 20 meter hoog!!

Bijkomen bij ‘The Blue Lagoon’.

Nadat je overdag of over meerdere dagen deze route en misschien wel een groter deel van IJsland hebt bezocht is het heerlijk om te eindigen in ‘The Blue Lagoon’. ‘The Blue Lagoon’ is een warmwaterbron die in 1992 werd geopend en is uitgegroeid tot een hoogtepunt van IJsland. Het bad dat met ca. 9 miljoen liter water is gevuld heeft doorgaans een temperatuur van 37 to 40 graden. Hoe lekker is dat!!!

Tip: Mocht je met Iceland Air naar Amerika te reizen en een stopover hebben in IJsland zou je er voor kunnen kiezen een dag in dit schitterende land te verblijven en deze route te rijden.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht