Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

De Icefields Parkway, de mooiste weg van Canada!

De Icefields Parkway is de beroemdste weg door de Rocky Mountains. Deze route loopt 230 kilometer door Jasper National Park naar Lake Louise, in Banff National Park. Onderweg is zoveel te zien van besneeuwde bergtoppen tot gletsjers tot turquoise meren en kolkende watervallen. Tijdens mijn reis door Canada was deze route een absoluut hoogtepunt waarvan ik de volgende vier stops zeker kan aanbevelen om te stoppen.

Valley of the Five Lakes

Op ongeveer negen kilometer ten zuiden van Jasper langs de Icefields Parkway ligt de Valley of the Five Lakes. Deze schitterende wandelroute van ongeveer 4,5 kilometer is een absolute must om te bezoeken. Langs de route vind je vijf schitterende gletsjermeertjes en de één is nog mooier dan de ander. Als je erg vroeg bent heb je ook nog eens de kans om wildlife te spotten. Kortom, neem zeker je camera mee…

Athabasca Falls

De meest krachtige waterval in het gebied. De waterval is 23 meter hoog en 18 meter breed. Het water stroomt vanuit de Rocky Mountains via de woeste Athabasca Falls de Athabasca Rivier in. Als je vanaf de parkeerplaats richting de waterval loopt dan hoor je het water al suizen. Je kunt hier ontzettend dicht bij de waterval komen door de aangelegde paden en uitkijkpunten. Dit maakt de plek bijzonder.

Columbia Icefield

Het meest bekende punt langs de weg is het Columbia Icefield. Hier kun je  aan boord van de Ice Explorer,een voertuig dat over ijs en sneeuw kan rijden, een tocht maken over het uitgestrekte ijsveld. De voertuigen rijden van midden april tot midden oktober en vertrekken elke 15 tot 30 minuten voor een tocht van anderhalf uur over de Athabasca-gletsjer.

Peyto Lake

Op ongeveer een half uur rijden van Lake Louise ligt Peyto Lake. Dit meer waarvan de kleur haast onecht aandoet hoort zeker thuis in de top 5 van de mooiste meren in de Canadese Rockies. Vanaf de parkeerplaats loopt een relatief kort wandelpad naar het uitzichtpunt waar je een schitterend uitzicht hebt over het meer. Het is ook mogelijk via een afdaling naar het prachtige meer te lopen.

De Icefields Parkway rijd je zonder stops in ongeveer 3 uur. Dus mocht je bij meerdere hoogpunten willen stoppen kun je ervoor kiezen een gedeelte vanuit Jasper te verkennen en een gedeelte vanuit Banff.  Er zijn ook enkele mogelijkheden om langs de route te overnachten. Mocht je deze route gaan rijden houdt er dan rekening mee dat er niet veel plekken zijn waar je iets kunt eten of drinken, dus neem wat te eten en drinken mee!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht