Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

De leukste plekjes in Puglia

De leukste plekjes in Puglia?

Nou, dat zijn er genoeg!

Op 2,5uur vliegen van Amsterdam ligt Puglia. Deze zuid Italiaanse regio stond al lang op ons lijstje! Samen met ons gezin, opa en oma en een vriend van Roan hebben wij genoten van de zon, de mooiste dorpjes en het heerlijke eten en drinken ;).

Hieronder een lijstje met de leukste en mooiste plekjes.

 

  • Polignano a Mare: Wat ligt dit dorpje mooi! Boven de baai staat het dorp op de steile rotsen.
  • Ostuni: een stadje dat je van verre al ziet liggen. Het witte stadje ligt namelijk bovenop een heuvel. In het oude centrum vind je kleine kronkelende straatjes, pleintjes, gezellige restaurantjes en winkeltjes.
  • Ceglie Messapica: één van de oudste dorpjes van Puglia. Dit dorpje staat bekend als gastronomisch hart van de streek. De bekende Med Cooking School staat hier. Ook dit oude centrum is heerlijk om doorheen te wandelen.
  • Bari: hoofdstad van Puglia heeft een nieuw en een oud gedeelte. Het oude deel bestaat uit sfeervolle kronkelende straatjes, kerken en pleinen. Het nieuwe deel is het winkelgedeelte van de stad en dit gedeelte bestaat uit saaie gebouwen en rechte straten. Bari ligt aan zee is een echte havenstad.
  • Lecce: is echt een stad en ligt in het zuidelijke deel van Puglia. Er zijn vele kerken, pleinen, parken en ruines te bezoeken, maar ook winkelen kun je hier prima.
  • Alberobello: ongetwijfeld het meest toeristische stadje van Puglia. Stad van de Trulli’s. Deze typische witte stenen huisjes met grijze puntige daken vindt je veel in Puglia (en eigenlijk nergens anders ter wereld). In Alberobello staan er heel veel bij elkaar. Daarom is het ondanks de vele toeristen erg leuk om te bezoeken.

Ongetwijfeld zijn er nog heel veel andere prachtige dorpjes. We hebben natuurlijk niet alles gezien. Dat Puglia de moeite waard is om naar toe te gaan is zeker. Ook als strand en zee liefhebber zit je hier goed. Er liggen heerlijke uitgestrekte zandstranden en de zee is helder blauw. En dan het eten… Tja, zo eenvoudig en zo ontzettend lekker!!!

Ontdek waar die heerlijke olijfolie vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Wist je dat slapen in een Trulli ook mogelijk is? Hoe leuk is dat! Denk eens aan deze bestemming voor het voor- en najaar. Dan is dit een hele fijne bestemming. Het is dan namelijk niet zo heet.

Heb je zin gekregen om Puglia te gaan ontdekken? Rondreizen of verblijf je liever op een vast plek? Met een huurauto van Sunny Cars verken je de regio. Ik regel het voor je en zal je de heerlijke adresjes van restaurants zeker laten weten.

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht