Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

De magische streek in Zuid-Italië: Puglia

De regio Puglia in de hak van de Italiaanse laars verbaast de bezoeker die er voor het eerst komt. Het is de magische streek van de hoge kliffen die ver uitsteken in de blauwe zee, olijfboomgaarden en de vele witte dorpjes zoals Ostuni en Alberobello met de karakteristieke trulli. En volgens de Italianen behoren de stranden van Puglia tot de mooiste van het land.

Beroemde trulli-dorpjes, kalkstenen kliffen met diepblauwe baaien en witte strandjes én romantische grotrestaurants. Geniet van een wijntje ín de romantische Palazzesse grot waar je dineert aan zee. En natuurlijk kun je ook niet om de idyllische baaien van Polignano a Mare heen. Vooral overdag, als de zon schijnt, is het hier op een van de strandjes goed toeven.

Voor veel Italianen is Puglia toch vooral synoniem aan de trulli. Dit zijn unieke witgekalkte huisjes met een rond dak, gemaakt van natuurstenen grijze dakpannen, die zelfs zijn opgenomen in de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. Hoewel die de kwalificatie ‘gek huisje’ zeker verdienen, zijn ze de moeite van het bekijken
meer dan waard. De meeste trulli’s vind je in de stad Alberobello, gelegen in de provincie Bari. Deze stad wordt ook wel de ‘Capitale dei Trulli’ genoemd, oftewel de hoofdstad van de trulli’s, want je vindt hier maar liefst 1500 trulli’s. En wist je dat er zelfs een trullikerk in Alberobello te vinden is?

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht