Corine Jansen van der Sligte

Twello Bel 06-57597885 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Bizethof 20 7391 SB Twello

Toon op kaart
Corine Jansen van der Sligte
Over Corine Mijn reistips Beoordelingen

De mooiste stranden van Kos

Agios Stefanos Beach
Een mooi zandstrand gelegen aan de zuidkust. Bijzonder is hier het kleine eilandje waar je vanaf de kust heen kunt zwemmen. Voor wie liever niet de oversteek maakt liggen er ook waterfietsen aan de kust. Je kan naar boven klimmen en er staat en klein wit met blauw kerkje; de basiliek van Agios Stefanos. Geregeld hoor je de bel gaan die je kan luiden als je het kerkje bereikt hebt. Er staat een foodtruck voor wat te eten en drinken.

Paradise Beach
In de buurt van Agios Stefanos Beach vind je Paradise beach. Een breed, mooi zandstrand. Je kan hier ligbedden en parasols huren en er zijn watersport mogelijkheden. Het is een iets drukker strand. Het is ook kindvriendelijk aangezien de bodem langzaam afloopt in zee. Er zijn meerdere bars te vinden voor wat te eten en drinken.

Kavo paradiso beach
Helemaal aan de zuidkust van Kos gelegen, vrij geïsoleerd. De weg er naar toe is dan ook niet erg makkelijk begaanbaar, redelijk off the road. Dus alleen de weg erheen is al een ervaring. Het strand is heerlijk rustig met prachtige rotsen om het strand heen.

Tigaki
Een leuk plaatsje met winkels, restaurants en bars. Aan de noordkust van het eiland gelegen op zo’n 10 kilometer afstand van Kos-stad. Dus zelfs de fiets pakken is een mogelijkheid! Tussen het strand en  het centrum van Tigaki ligt een grasstrook wat het een beetje gescheiden houdt. Wanneer je deze passeert kom je op het lekkere zandstrand van Tigaki. Een vrij druk bezocht strand waar je ligbedden en parasols kunt huren en zelfs douches en toiletten aanwezig zijn.

Mastichari
Iets verder richting het westen gelegen vind je de plaats Mastichari. Een klein toeristisch plaatsje met mooi breed, licht zandstrand. Ook hier is het weer goed georganiseerd met ligbedden en parasols en zijn er verschillende watersport mogelijkheden. Er zijn bomen op het strand voor wie wat schaduw zoekt.

Limnionas
Een klein strandje in de buurt van Kefalos gelegen, in het zuidwesten van het eiland. Het is hier lekker rustig aan deze kleine baai met een aantal bedjes en parasols. Er is een kleine haven waar vissersbootjes kunnen aanleggen  en boven aan de weg ligt een visrestaurant met mooi uitzicht over zee.

Kardamena
Kardamena ligt aan de zuidkust van Kos en is een leuke, gezellige badplaats. In het centrum zijn verschillende winkels, restaurants, cafés, en zelfs clubs te vinden. De plaats beschikt over een haven en daarnaast is het strand gelegen. Een vrij druk strand omdat er ook veel hotels in deze plaats en omgeving liggen. Wel een gezellige, levendige omgeving! De bodem loopt hier niet langzaam af in zee maar wordt snel diep.

In en rondom Kos-stad zijn de mooiste stranden niet te vinden. Op Kos is het erg leuk en makkelijk om fietsen te huren en de omgeving te ontdekken. Vanuit Kos-stad is Tigaki goed te doen op de fiets. Een aantal overige mooie stranden liggen in de omgeving van Kefalos, wat op 40 kilometer afstand van Kos-stad gelegen is. Wanneer je deze standen wil bezoeken raad ik aan om een auto te huren. Hiermee kan je, je makkelijk verplaatsen en ben je flexibel.

Ben je enthousiast geworden over Kos?
Uiteraard kan ik je persoonlijk nog veel meer vertellen over dit veelzijdige eiland.

Bel of stuur een WhatsApp via: 0657597885 of stuur een bericht onder aan de pagina.

Klik hier voor meer reisinspiratie: Reistips

Meer reistips

corine.jansen.van.der.sligte@tuiathome.nl

Stuur Corine een bericht