Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

De overweldigende natuur van Amerika & the city that never sleeps: Las Vegas

What happens in Vegas…

…is met geen enkele andere stad op aarde te vergelijken. Een waanzinnige plek met casino’s, magische shows, bars, striptenten, veel licht en geluid, restaurants en clubs. Las Vegas kent geen grenzen en staat de hele dag aan. Je kunt je er zelfs laten trouwen door Elvis Presley… Gekker dan dit wordt het niet!

Met een camper door Amerika, wie wil dat nou niet? Doen en laten wat je wilt, ter plekke beslissen om nog even te blijven of weer verder te gaan.

Het nationale park Grand Canyon wordt in de staat Arizona beschouwd als één van de zeven wereldwonderen van de natuur. Het gesteente in de kloof is rood met een gestreept patroon. Dit zorgt voor een bijzonder kleurenpallet bij zonsopgang en zonsondergang, de perfecte tijdstippen om in Grand Canyon te genieten van het bijzondere uitzicht over de brede kloof. De ‘Skywalk’,

Valley of Fire dankt haar naam aan de zandstenen rotsformaties in het park, die vuurrood kleuren wanneer de zon er op schijnt. Deze werden gevormd door erosie en verschuivende zandduinen in de tijd van de dinosaurussen.

Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Het park is uniek in zijn soort en vooral bekend om de zogeheten hoodoos, of aardpijlers. Deze tot 60 meter hoge rotsformaties veroorzaakt door erosie, zijn een waar natuurfenomeen. Slechts één hoofdweg doorkruist de Bryce Canyon. De verschillende zijbanen leiden je naar fantastische uitkijkpunten met adembenemende vergezichten. Wandelpaden bieden echter weer een totaal andere invalshoek van deze oranje en witte kalkstenen rotsformaties. De rotsformaties veranderen namelijk met het tijdstip van de dag. Overdag kleuren de zuilen lichtroze en bijna transparant, wanneer de avondzon er op schijnt veranderen de kleuren van de rotsen naar knaloranje. Het park ligt op ongeveer 4 uur rijden van Las Vegas en mag eigenlijk niet ontbreken tijden een rondreis in de Verenigde Staten.

Death Valley is de op één na heetste plek ter wereld. Het wordt hier in de zomermaanden al snel vijftig graden. Naast heet is het er ook erg droog. Het is de droogste plaats van Noord-Amerika. Het zoutmeer Badwater ligt 86 meter beneden zeeniveau en is daarmee het laagste punt van het westelijk halfrond. Het dal wordt omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen van bijna vierduizend meter hoogte. Death Valley bestaat uit grote zoutvlaktes, vulkanische kraters, rotsformaties en enorme zandduinen. Kortom, een fenomenaal maanlandschap voor de echte durfals. Zorg er wel voor dat je benzinetank en waterflessen tot aan de rand toe gevuld zijn. Ondanks de extreme omstandigheden weten de Timbisha-indianen hier al zeker duizend jaar te overleven.

Het is misschien wel de beroemdste haarspeldbocht ter wereld: Horseshoe Bend in Arizona. Op dit punt maakt de woeste Colorado-rivier een bocht van 270 graden en de uitzichten zijn spectaculair mooi. Een betere reden om een uitstapje te maken vanuit de Grand Canyon heb je niet, want dit bijzondere natuurverschijnsel moet je gezien hebben.

Zion National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah en is – niet onterecht – het drukst bezochte park van Utah. De Zion Canyon is een ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Aan hikes geen tekort in Zion. Je kunt in dit park kiezen uit meer dan tien hikes. Ga je voor wat spanning? Dan is Angels Landing wel wat voor jou. Bij deze route ga je de hoogte in en wandel je soms op punten waarbij je je even afvraagt of dit wel echt een goed idee was. Liever met beide benen op de grond blijven? Dan is The Narrows leuk. Voor deze wandeling huur je speciale schoenen zodat je uiteindelijk tot aan je middel door het water kunt banjeren. Klaar met hiken? Het dorpje waar Zion in ligt – Springdale – is net een filmset. Ideaal om je vakantie in af te sluiten.

In de Amerikaanse staat Arizona ligt een bijzonder stukje natuur: de Antelope Canyon. Deze indrukwekkende kloof bestaat uit twee kleine kloven, die net breed genoeg zijn om doorheen te wandelen. Laat je er rondleiden door een Navajo indiaan, en bewonder de spectaculaire lichtinval en talloze tinten oranje.

In Death Valley vind je één van de warmste plekken op aarde. Een bezoek aan Death Valley is niet compleet als je niet even in de hitte bij Badwater Basin hebt gelopen. Hier rondlopen is niet heel lekker vanwege de hoge temperaturen maar wel erg indrukwekkend! Kom hier vroeg en neem in ieder geval voldoende water mee, smeer je goed in en zet iets op je hoofd.

Badwater Basin is het laagste punt: 855 meter onder de zeespiegel.

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht