Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

De prachtige binnenlanden van Tenerife

Tenerife is een bestemming waar je het hele jaar door goed vakantie kunt vieren. De bekende badplaatsen Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Christionos zijn verbonden met een een boulevard van ruim 10km. Overal heb je terrassen en winkeltjes. Gezelligheid in overvloed dus. Het prachtige, groene binnenland wordt vaak overgeslagen en dat is een gemiste kans als je van de gebaande, toeristische paden, af wilt wijken.

Masca¬†is een gehucht met slechts 90 inwoners, maar het is het meest bezochte dorp in het noord-westen van Tenerife. Dit komt door de prachtige uitzichten en de bijzondere ligging. Masca wordt ook wel de ‘toegangspoort naar het natuurlijke paradijs genoemd’. Het is leuk om te wandelen en een kop koffie te drinken bij het lokale barretje met een schitterend terras. Bezoek Masca wel vroeg in de ochtend, dan voel je je echt weg van de massa.

Via prachtige bergweggetjes, goed begaanbaar overigens, raad ik je zeker aan om te gaan lunchen in Garachico. Rondom het Plaza de Libertad zijn vele terrassen te vinden waar je goede tapas kunt eten. Garachico staat bekend om de natuurlijke zwembaden.

Icos de los Vinos is ook een zeer charmant plaatsje, niet ver bij Garachico vandaan. In het centrum tref je traditionele huizen en veel kleine winkeltjes. In Icos de los Vinos kun je een 800 jaar oude Drakenbloedboom bezoeken. Deze boomsoort komt nog maar op een paar plekken ter wereld voor. Je kunt deze boom bekijken in het Parque del Drago, een kaartje kost 5 euro.

Deze hele regio staat bekend om de visserij, wijnproductie en de vele bananenplantages. Absoluut de moeite waard om hier naar toe te gaan.

Vergeet ook niet om tijdens je bezoek aan Tenerife naar de hoofdstad Santa Cruz te gaan!

Wil je al mijn belevingen van mijn bezoek aan Tenerife lezen en nog veel meer foto’s bekijken dan stuur ik je graag mijn digitale reisverslag toe.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht