Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

De stranden van de Algarve

Aan het einde van onze reis in Portugal verbleven we in de Algarve. Dit gebied in Portugal is de zuidelijkste provincie van dit land en al jaren zeer populair bij vele toeristen. Voor een roadtrip het ideale eindpunt, vanwege de vele idyllische stranden en de ontzettende gezellige dorpjes die je hier overal kunt vinden.

Onze roadtrip in Portugal begon in Lissabon en Sintra. Vanaf hier reden we in zo`n drie uur naar de volgende stop in Ferragudo, een super kleinschalig vissersdorpje met een gezellig plein vol met restaurantjes. S`avonds geniet je hier van de Portugese wijnen en het heerlijke eten. Overdag daarentegen is het een geweldige bestemming om op pad te gaan en de mooie kust te verkennen. De kust die bekend staat om zijn geweldige stranden.

Als doorgewinterde strandgangers waren wij natuurlijk zeer benieuwd naar al het moois wat ons was beloofd, dus gingen wij dagelijks vroeg op pad om de mooiste stranden te bekijken. Het is ontzettend fijn om ‘s morgens vroeg gelijk te gaan, omdat je dan overal nog kunt genieten van relatief lege stranden en makkelijk kunt parkeren. Kom je later? Dan wordt het een ander verhaal en zijn de stranden aardig druk en vol. Dit is vaak ook in het voor- en naseizoen.

Jammer genoeg hebben wij niet de mogelijkheid gehad om alle stranden te bezoeken, maar zijn wij wel tot de conclusie gekomen dat wij persoonlijk de stranden rond Lagos & Portimao het allermooiste vonden. De meeste stranden aan deze kant hebben een geweldige ligging tussen de rotsen zoals het Prainha strand , Praia da Marinha en het geweldige Praia Dona Ana. Het heldere water lonkt al als je aan komt lopen en je kunt hier genieten van een uitzonderlijk mooi uitzicht over de stranden met de bijzondere rotsformaties er om heen. Overigens is het water wel vrij fris het gehele jaar, omdat het zeewater aan deze kant ook is verbonden met de noordelijke Atlantische oceaan.

Naast de mooie stranden hebben we ook genoten van de gezellige dorpjes, die zijn hier in overvloed. Lagos was mijn persoonlijke favoriet, maar ga ook zeker even langs het oude Albufeira met zijn kleine straatjes, super gezellige restaurants en mooie boulevard. Houd je wat meer van decadent dan is Vilamoura de aangewezen plaats om te bezoeken. Vilamoura beschikt over een groot aantal uitstekende hotels en heeft een gezellige jachthaven met een geweldig uitzicht over de zee. Ook bij Vilamoura vind je natuurlijk mooie stranden, maar deze zijn een stuk vlakker en veel ruimer dan in het westen van de Algarve.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht