Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

De Thaise hoofdstad Bangkok

Bangkok mag zich met meer dan 11 miljoen inwoners met recht een wereldstad noemen. Het is niet alleen de grootste stad van Thailand het is ook één van de meest bezochte steden van Azië.
Bangkok heeft enorm veel te bieden! Van prachtige tempels, monumenten, en paleizen tot luxe hotels, enorme shopping-malls, uitstekende restaurants en vele uitgaansmogelijkheden.

Als je naar Thailand reist zul je al snel ontdekken dat het boeddhisme een belangrijke rol speelt in het leven van de Thai. Maar liefst 95 procent van de bevolking is boeddhist. In Bangkok is dit niet anders met als gevolg dat het er werkelijk stikt er van de tempels. De één nog mooier dan de ander.

Eten in Bangkok is onderdeel van het leven. Het kan altijd en overalen is heerlijk! Op vrijwel iedere straathoek vind je wel een eettentje, waar je spotgoedkoop superlekker kunt eten. Eten van de straat moet je dan ook zeker doen. Let er alleen op dat het schoon is en het eten wel vers wordt gemaakt.

De Damnoen Saduak,  dé floating market van Bangkok is zeker een aanrader. Het is dan ook de bekendste – en uiteraard ietwat toeristische – drijvende markt van Bangkok. Juist daarom moet je deze floating market gewoon bezocht hebben. Damnoen is echt ‘het Venetië van Thailand’. De markt is verspreid over een doolhof van grachten. In de grachtjes vind je zoveel longtailbootjes dat je bijna het water niet meer ziet. Vanuit hun boten verkopen de markthandelaren fruit, groenten, Thaise lekkernijen, handwerk en (andere) souvenirs.

Een leuke manier om Bangkok te ontdekken is per fiets! Onder begeleiding van een gids fiets je in een kleine groep door nauwe straatjes (zonder verkeer), over lokale markten en groene oases net buiten de stad. Dit is niet alleen erg leuk, het is ook ontspannend, want je maakt hierdoor ook kennis met de minder drukke kant van Bangkok.

 

https://youtu.be/SNecUuwJ1TE

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht