Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Dromen op de Dominicaanse Republiek

Momenteel reis ik rond op het bijzonder mooie eiland de Dominicaanse Republiek.
De #Dominicaanse Republiek is een land op het eiland #Hispaniola, in het #Caraïbisch gebied. Het beslaat ongeveer twee derde van het eiland. In het westen grenst het aan Haïti, in het oosten ligt het eiland Puerto Rico, ten noorden de Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbische Zee.
Aangevlogen op de luchthaven Punta Cana en 2 nachten verblijf ik in de plaats La Romana in het zuiden.
Cees en ik komen bij van de lange reisdag in een zeer luxe hotel op basis van all-inclusive aan het strand, een betere start van onze reis kan ik niet bedenken. Bijzonder verwend worden en nergens aan hoeven denken dat is vakantie vind je ook niet? 14 jaar geleden was ik hier op studiereis met 10 collega’s, een rondreis met diverse activiteiten zoals: Klimmen, canyoning, wildwatervaren, paardrijden, jeeptocht, vele watervallen gezien, zoveel te doen. 48.000 km² iets groter dan Nederland  en niet overal zijn goede tolwegen. Als je van Punta Cana naar Samana wilt rijden moet je via Santo Domingo. Dan ben je zomaar 6 of 7 uur aan t rijden vandaar wij dit in 2en rijden.
Op onze 3e dag komen wij na een prachtige rit aan op #Samana een schiereiland in het noorden in het plaatsje Las Galeras, hier verblijven wij een week in een romantische hut onder de palmen. De eigenaresse van dit tropische wonder heeft er wat moois van gemaakt en ik voel mij Alice in Wonderland. We verblijven in een kleurrijke hut met een dak van palmbomen, niets ontbreekt en alles wat wij nodig hebben is aanwezig, ik vind het een pareltje. Airconditioning is overbodig, de wind waait zachtjes langs ons heen en het uitgebreide ontbijt wordt zo geserveerd op ons terras aan een beekje met een kleine waterval, ik ben er stil van.

Na een week in Las Galeras te zijn verbleven met zijn prachtige stranden rijden wij door naar Las Terrenas. We moeten een gebergte over de ‘Sierra de Samana’ en zijn dol gelukkig met onze stevige huurauto. Het is 70 km rijden en hebben er wel 3 uur over gedaan.
Het staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, kilometers witte zandstranden en heldere water. Ook hier blijven wij een week, 7 km buiten de stad en genieten van de fantastische omgeving, er is veel te doen en voor ieder wat wils zoals zip lines, de mooiste wandelroutes met watervallen en kajak mogelijkheden.
Om de watervallen te kunnen bewonderen, rijden wij richting los Haitses een prachtig natuurgebied op het schiereiland. Als wij de auto parkeren blijkt, dat het nog 3 km lopen is over keien en en blubber dus niet handig om te voet te gaan en dus staan onze paarden op ons te wachten. Wat een avontuur om zo door de bossen te rijden. Wanneer wij aankomen zien wij de mooiste watervallen die ik ooit heb gezien.
Na een week in Las Terrenas te hebben genoten rijden wij via tolwegen naar Bayaibe helemaal in het zuiden. Deze plaats is heel toeristisch, veel gezelligheid mooie stranden en een overdaad aan excursiemogelijkheden. Helaas verblijven wij hier maar 1 nacht puur als overnachtinghotel om de volgende dag door te rijden naar de luchthaven van Punta Cana.
Het was weer een mooie reis, veel gezien en gedaan, een land om nog eens naar toe te gaan en dan naar de omgeving van Puerto Plata.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht