Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Dubai: where the sky is not the limit.

Als er 1 stad tot de bijzondere en extremen behoort, dan is het Dubai wel. Dit is een stad die je een keer gezien moet hebben. Alles waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, vind je daar. Eigenlijk is het best lastig uitleggen en moet je dit zelf ervaren…

Dubai is een eeuwenoude stad en gelukkig vind je ook van deze oude cultuur en gebouwen, het een en ander terug. Het is niet alleen maar nieuw, modern en luxe wat de klok slaat.

Uiteraard mag een bezoek aan de Burj Khalifa, of de Sky Views, niet ontbreken. Ik heb een bezoek gebracht aan de glazen glijbaan en de glazen bodemvloer, met uitzicht vanaf 219,5m hoogte, bij de Sky Views Observatory. Nou dit is niet voor bangeriken hoor. En dat heb ik geweten. Met alle overtuiging die ik in mij had heb ik gegleden en ben ik op de glazen vloer gaan zitten. “omdat je er dan toch bent”. Absoluut een fenomenaal uitzicht en een geweldige ervaring rijker. De moeite van de hoogte-angst waard.

Dubai Old Town

Leuk om een dag rond te struinen in de kleine straatjes van het “oude “Dubai.
Je vindt er een soukh, vol met leuke kraampjes, stalletjes en winkeltjes. Hele leuke en gezellige pleintjes, met eten en drinken. Ook de museums mogen hier niet ontbreken. vanuit dit oude gedeelte is het heel leuk om de boot ( ferry) te nemen, naar de Marina van Dubai. Op deze manier beleef je Dubai vanaf het water.

Dubai Marina

Wanneer je dan aan het einde van de dag vertrekt vanuit het oude gedeelte, dan kom je uiteindelijk in het donker de haven binnenvaren. En dat is echt een geweldige ervaring. Alle lichtjes, muziek en gebouwen schreeuwen om je aandacht. Je komt ogen en oren te kort. Wanneer je aan land komt, schuif je nog ergens aan, om een kopje koffie, of een lekkere borrel te drinken, of een hapje te eten en deze mooie dag mee af te sluiten. Oja, denk er wel aan, dat in dit gebied, de drankjes ietsje duurder zijn 😉

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het grote winkelcentrum. Want waar kun je nou, tijdens je vakantie, je gaan bedenken om te gaan skiën, duiken, zwemmen met zeemeerminnen, of de dierentuin in te gaan? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de enorme keuze aan winkels.

Witte zandstranden

Mocht je dan nog ergens tijd overhebben, ga dan eens lekker relaxen op de mooie witte zandstranden en neem een duik in het heerlijke zachte zeewater. Er zijn verschillende stranden waar je ook eettentjes en omkleedhokjes treft, ligbedden en parasols. En alles met een fenomenaal uitzicht.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht