Lucille Zirkzee

Eindhoven Bel 06-41153066 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Brabis 4 5641 JV Eindhoven

Toon op kaart
Lucille Zirkzee
Over Lucille Mijn reistips Beoordelingen

Duizend-en-een-nacht, witte stranden en avontuur: Ras al-Khaimah, een bijzondere bestemming!

Ras al-Khaimah maakt deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is gelegen op slechts een uur rijden van de luchthaven en het drukke centrum van het bekende emiraat Dubai. In Ras al-Kaimah geen wolkenkrabbers met glinsterende glazen gevels. Of kunstmatig aangelegde eilanden. Ook gigantische winkelcentra vind je hier niet. Geen jetset en geen blingbling. Maar wel: ruige bergen, witte zandstranden, mangroven en één van de mooiste woestijnen ter wereld met prachtige terracotta kleurige zandduinen.

De letterlijke vertaling van Ras al-Khaimah is Hoofd van de Tent; dit verwijst naar de ligging van het emiraat, namelijk de punt in het noorden van het schiereiland van de Verenigde Arabische Emiraten.
Doordat er gemiddeld meer regen valt dan in de andere emiraten is de grond behoorlijk vruchtbaar en is het één van de groenere emiraten. Je vind hier dan ook palmbossen en mangroves waar diverse dieren leven waaronder flamingo’s en diverse andere vogels.

Bijzonder!
Ras al-Khaimah is één van de weinige plaatsen in de wereld waar al meer dan 7000 jaar mensen leven. Het emiraat staat vol met eeuwenoude gebouwen.

Unieke bestemming!
Dit alles maakt van Ras al-Khaimah een unieke vakantiebestemming. Aan de kust vind je een aantal (luxe) resorts, voornamelijk laagbouw. Ben je op zoek naar zon, zee, strand, rust en unieke natuur dan is Ras al-Khaimah een geweldige bestemming.

Is er verder nog iets te doen?
Jazeker! Wat te denken van een woestijn safari in een 4×4, kameel rijden, quad rijden of sandboarden en dat in één van de mooiste woestijnen ter wereld. Of ga de bergen in; de Jebel Jais, de hoogste berg van het emiraat is een unieke plek om te mountainbiken, klimmen, wandelen of off road te gaan. Daarnaast vind je hier een super gave klim- wandel- en zipline route met de hoogste, snelste en langste zipline ter wereld! Aan de kust kun je naast zwemmen in de prachtig blauwe zee diverse watersporten beoefenen, waaronder zeilen, parasailen, kajakken en jetskiën. Voor de afwisseling maak je makkelijk een uitstap naar het andere uiterste; met een uurtje of wat sta je in hartje Dubai.

Het klimaat
Ras al-Khaimah heeft een woestijnklimaat met hete zomers. De temperatuur ligt tussen de 29 en de 45 graden. Warmste maand: juli. Beste reistijd: december – januari – februari – maart – april.

Conclusie
Zoek je in onze winter een vakantiebestemming met zon, zee, strand, natuur én avontuur? Ras al-Khaimah heeft het allemaal!

Tijdens deze studiereis hebben wij diverse hotels bekeken, zowel in Ras al-Khaimah als in Dubai. Daarnaast hebben we in Ras al-Khaimah een parelkwekerij bezocht, zijn we de woestijn ingetrokken voor een supergave jeepsafari, hebben wij een roofvogelshow bezocht, een avond bij de bedoeïnen in de woestijn doorgebracht en heb ik de hoogste, snelste en langste zipline ter wereld getrotseerd, een fantastische ervaring!

Ontdek Ras al-Khaimah!
Zelf Ras al-Khaimah ontdekken? Bel, mail of kom gerust langs (op afspraak)!

Meer reistips

lucille.zirkzee@tuiathome.nl

Stuur Lucille een bericht