Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Dushi Curacao

CuraƧao, ik ben echt verliefd op dit heerlijke eiland in de Caribbean! En heb het geluk dat ik er meerdere keren ben geweest, ik kan je er zeker wat over vertellen!

Is het alleen zon, zee en strand? Nee, zeker niet! De beste tip die ik je kan geven? Laat ons een huurauto voor je reserveren en rijdt lekker rond over dit relaxte eiland. Bezoek het Christoffelpark, het grootse natuurpark van het eiland met onder andere de gelijknamige berg. Met zijn 372 meter hoogte een ware uitdaging om te beklimmen voor de echte sportievelingen onder ons šŸ˜‰ Maar ook naastgelegen Nationaal Park Shete Boka, een ruig stukje CuraƧao, is fantastisch. Hier vind je ruige baaien en inhammen en zie je hoe de golven metershoog tegen de rotsen slaan.

Een dagje Willemstad moet uiteraard ook op het programma staan. Met de welbekende handelskade, de Emmabrug (in de volksmond ook wel de pontjesbrug of swinging old lady genoemd) en de wijk Pietermaai (super hip en trendy).

En wat betreft de stranden? Oew.. er zijn er zoveel, en stuk voor stuk prachtig! Zoek je drukte, levendigheid en een lang, wit zandstrand (met golfbreker)? Kies dan voor Mambo Beach. Hier vind je Mambo Boulevard met tal van winkels, restaurants en bars. Ook de avonden zijn hier erg levendig en vaak met optredens van (bekende) artiesten.

Dan is er nog Grote Knip, Kleine Knip, Playa Lagun, Cas Abou en Playa Porto Mari. En last but not least, mijn persoonlijke favoriet: de Jan Thielbaai. Levendig, gezellig en vrijwel alle denkbare strandfaciliteiten zijn aanwezig. Ook niet geheel onbelangrijk, je vind er voldoende restaurants en bars.

Nog meer overtuiging nodig? Ga voor een dolphin swim, een dagje onder begeleiding van een gids over het eiland per quad, een boottrip naar klein CuraƧao (zie mijn andere artikel) of geniet van alles wat de prachtige onderwaterwereld te bieden heeft.

Kortom, jullie begrijpen vast waarom ik voor CuraƧao gevallen ben. Neem contact met me op en ik vertel je welke accommodatie het best bij jou past en welke restaurants ik aanraad.

Groetjes! Sylvia. 06-47020577 / ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht