Rinny Houtstra

Lelystad Bel 06-23568635 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Beukenhof 140 8212 ED Lelystad

Toon op kaart
Rinny Houtstra
Over Rinny Mijn reistips Beoordelingen

Dushi Curaçao

Curaçao is een heerlijke bestemming voor als je van zon, zee, strand, lekker eten, rust maar ook als je van een feestje houd. Door het aangename klimaat geschikt voor een bezoek aan het eiland het gehele jaar door. Want zelfs in de ‘natte’ maanden van oktober tot december is het vaak gemiddeld nog steeds zonnig weer.

Huur zeker een auto, zodat de vele stranden en restaurants van Curaçao makkelijk bereikbaar zijn.  TIP: Op Curaçao is het eerst betalen en dan pas tanken. Houd rekening met een ochtendspits en avondspits tussen Willemstad en Jan Thiel.

Helderblauw water en mooie goed onderhouden stranden, met douche, vaak betaalde toegang en sommige gratis. Jan Thiel Beach is zeer bekend, met de beste supermarkt van het eiland een soort Albert Heijn. Bij Mambo Beach is een boulevard met winkels en het is de hotspot voor het uitgaansleven. Breng ook een bezoek aan de vele andere stranden. Mijn favoriete stranden zijn Kokomo Beach (rustig en leuke eettent met heerlijk broodje carpaccio), Playa Piskado ook wel Playa Grandi genoemd (zwemmen met schildpadden !), Grote Knip, Playa Forti (niet voor het strand maar voor het spectaculaire klif springen) en Tugboat Beach (geen schaduwplekken en douche maar je kan er leuk snorkelen naar een wrak vlakbij het strand). Vlakbij Tugboat Beach is Fort Beekenburg. Het fort is gebouwd ter verdediging van het eiland, tegenwoordig is het een historisch monument. Je hebt er een prachtig uitzicht over Caracasbaai.

In de hoofdstad Willemstad zie je vrolijke gekleurde koloniale huizen, muurschilderingen en andere bezienswaardigheden. De stadsdelen Otrabanda en Punda zijn met de Koningin Emmabrug, ook wel ‘pontjesbrug’ genoemd, met elkaar verbonden. Interessant is een bezoek aan de oude Joodse synagoge Mikvé Israël-Emanuelsynagoge en het bijbehorende museum. Leuk detail, de vloer van de synagoge is bedekt met zand.

Er is veel keuze uit goede restaurants over het gehele eiland. Enkele aanraders; restaurant Zanzibar bij Jan Thiel, restaurant The Green House bij Mambo Beach (halal), Brakkeput Mei Mei, Eetcafé de Buurvrouw (op de weg naar Westpunt) en restaurant Rozendaels in Willemstad.

Probeer ook het lokale drankje ‘Awa di Lamunchi’ eens, dit is een verfrissend alcohol vrij drankje van limoensap. En geniet op het eind van de dag, van een heerlijke cocktail bij het strand, of duik het nachtleven in.

Meer reistips

rinny.houtstra@tuiathome.nl

Stuur Rinny een bericht