Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Dynamische Hanzestad Zwolle

Een weekendje weg binnen Nederland saai??

Zeker niet!!
Ook binnen Nederland zijn er hele leuke plekjes om te ontdekken. Prachtige steden om een weekendje weg te plannen. Wat te denken van het mooie Zwolle!!
Deze stad heeft veel te bieden voor een weekendje weg. En of het nou voorjaar is, of herfst, voor elk jaargetijde is hier wel wat te vinden. Want je kunt hier musea bezoeken, biosscoop of gaan winkelen, maar ook heerlijk in het voorjaarszonnetje ronddwalen in het park en rondom de vijver, is geen straf. Wat te denken van de mooie architectuur, wat je even terug in de tijd brengt. Het geeft zoveel sfeer en gezelligheid. In die leuke pandjes en mooie gebouwen vind je leuke winkeltjes en boetiekjes. Dus ook de shop liefhebber kan hier flink los gaan. Keuze genoeg.

Maar ook de leuke restaurantjes geven je keuze in overvloed. Neem bv. Villa Suikerberg. Een heel leuk en schattig witte villa, welke vroeger bewoond werd. Gelukkig nu opgeknapt en nu is er een sfeervol lunchcaf√© van gemaakt. Het staat naast het voormalige Paleis van justitie, wat vandaag de dag het museum “de Fundatie” huisvest. Dit alleen al is al imposant om te zien.

Voor de mensen die lekker willen uitgaan is er ook genoeg variatie. Het gezellige centrum van Zwolle heeft voor een ieder wat wils, van leuk bruin café tot discotheek. Waar je je kunt vermaken tot in de kleine uurtjes.
Vergeet daarnaast de vriendelijke en behulpzame bewoners niet, de mooie parken en vijverpartijen en je weekendje weg is compleet.

Hoe er te komen?
Dit keer geen vliegmogelijkheden, maar gewoon met het openbaar vervoer. Er lopen directe verbindingen vanuit heel Nederland met de trein. Maar ook met de auto is het geen probleem. In de stad en aan de rand van de stad zijn vele parkeermogelijkheden te vinden.

Ik zie eigenlijk geen reden om deze stad niet te gaan bezoeken…..

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht