Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Goed verzekerd op reis

Kortlopende of doorlopende verzekering

Het grote verschil tussen de kortlopende en doorlopende reisverzekering is simpel. De namen zeggen het eigenlijk al. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een vooraf vastgestelde periode, namelijk de duur van je vakantie. De verzekering eindigt op het moment dat je weer thuis bent.

Een doorlopende reisverzekering sluit je af zonder einddatum. Die loopt door zolang je de verzekering niet opzegt. De doorlopende reisverzekering geldt dus voor al je vakanties in de looptijd.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering: de beste keuze

Het is vrij eenvoudig te bepalen wat voor jou de beste keuze is, een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ga je per jaar drie weken of langer op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering doorgaans voordeliger. Bijkomend voordeel bij een doorlopende verzekering is dat je niet voor elke vakantie een verzekering hoeft af te sluiten. Je vergeet bovendien nooit een reisverzekering, ook niet als je lastminute een weekendje weg boekt.

Kies je voor een doorlopende reisverzekering? Vergeet niet om veranderingen in reisgedrag of gezinssamenstelling door te geven aan je verzekeraar. Bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding moet je dat doorgeven, ook al zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de Europeesche gratis meeverzekerd. En ga je bijvoorbeeld voor het eerst op wintersport? Zorg er dan voor dat je de bijbehorende dekking toevoegt aan je doorlopende reisverzekering.

Wintersport

Jaarlijks genieten veel Nederlanders van een wintersport. Om goed verzekerd de piste af te sjezen, moet je aan je reisverzekering de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ toevoegen. Daarin verschillen de kortlopende en doorlopende reisverzekering niet.

De vraag die wij vaak krijgen: ‘Ik ga maar één week per jaar op wintersport, waarom zou ik dan een doorlopende reisverzekering afsluiten met wintersportdekking? Dan betaal ik het hele jaar door voor een dekking die ik maar één weekje nodig heb!’

Wij begrijpen dat niet elke vakantie een wintersport is. Doorgaans gaan mensen ééns per jaar met wintersport. Daar hebben wij de premie van deze extra dekking ook op aangepast. Dus ons advies als je vaker dan 3 weken op vakantie gaat, waarvan een weekje wintersport: kies de doorlopende reisverzekering met wintersportdekking. Dan ben je goedkoper uit dan met een doorlopende reisverzekering en een losse kortlopende reisverzekering met wintersportdekking voor dat ene weekje.

Jouw keuze, kortlopende of doorlopende?

We kunnen samen bekijken wat voor jou de beste verzekering is!

(bron: www.europeesche.nl)

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht