Corine Jansen van der Sligte

Twello Bel 06-57597885 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Bizethof 20 7391 SB Twello

Toon op kaart
Corine Jansen van der Sligte
Over Corine Mijn reistips Beoordelingen

Fly-drive Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland gelegen in de Middellandse Zee, met een oppervlakte van 25.000 km2,  het het grootste eiland in de Middellandse zee is. Dit veelzijdige eiland heeft zoveel te bieden dat er in elke hoek iets te ontdekken valt. Met een rijke geschiedenis en talloze bezienswaardigheden in de steden is Sicilië een perfecte bestemming voor een fly-drive vakantie. Het eiland heeft veel historische plekken die je kunt verkennen. Aangezien de de grootte van het eiland zijn de afstanden vrij groot. Het is aan te raden om te reizen met een auto om de afstanden te overbruggen en het meeste uit je reis te halen. Laat me je meenemen tijdens mijn route over het prachtige Sicilië!

Palermo
De hoofdstad en de grootste stad van Sicilië, gelegen in het noord westen van het eiland. Hoewel er veel bezienswaardigheden te zien zijn, is Palermo niet per se heel geliefd onder toeristen. Dit komt doordat de stad vrij druk is en niet overal even mooi. Desondanks zijn er verschillende mooie pleinen te bezichtigen, de Kathedraal van Palermo is een mooie bezienswaardigheid, het kasteel van La Zisa en Teatro Massimo zijn ook zeker een bezoek waard.

Cefalù
Ten oosten van Palermo vind je het kleine stadje Cefalù. Voor mij was dit een van de mooiste steden die ik bezocht heb op Sicilië. Het oorspronkelijke vissersdorp en is nu uitgegroeid tot een populaire badplaats met prachtige stranden. Het centrum van de stad wordt gedomineerd door een indrukwekkende kathedraal. Het centrum, vol met smalle straatjes, biedt genoeg mogelijkheden voor een lekker hapje en drankje, waarbij je kan genieten op een van de vele terrassen.  Het meest bijzondere aan Cefalù is de rots genaamd La Rocca, die boven de stad uittorent. Bovenop de rots kun je de overblijfselen van een tempel vinden, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de omgeving.

Piazza Armerina
Een gezellig marktstadje met smalle steegjes en de kathedraal, leuk stadje om even te bezoeken. De stad is vooral bekend vanwege de opgravingen bij de Romeinse Villa del Casale, net buiten de stad gelegen. Deze Romeinse Villa dateert uit 300 voor Christus en is in de jaren 30 opgegraven. Het behoort tot de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! Hier is maar liefst 3500 m2 aan mozaïeken te bewonderen. De vloer is volledig bedekt met mozaïeken afbeeldingen en laten je het leven van destijds zien.

Modica
Wanneer we verder naar het zuiden rijden komen we aan in Modica. Dit stadje heeft doordat het al zo oud is veel geschiedenis. Je kan hier lekker door het centrum struinen, winkelen of een terrasje pakken. Waar Modica vooral bekend om staat is de chocolade! Hier komt namelijk de echte Siciliaanse chocolade vandaan. De chocolade wordt hier nog op de authentieke manier bereid. Een bezoek aan de lokale chocolatier kan dan ook niet overgeslagen worden!
Door een aardbeving in 1693 is een groot deel van de stad verwoest en het heeft veel tijd gekost de stad weer op te bouwen. In het centrum vind je de grote domkerk San Giorgio welke tijdens de aardbeving zich grotendeels staande heeft weten te houden. Een prachtig gebouw welke opvalt en waar je niet om heen kan wanneer je het centrum van Modica bezoekt.

Siracusa
Siracusa is gelegen aan de oostkust van Sicilië en de stad ligt deels op het vaste land en deels op een eiland genaamd: Ortigia. Ortigia is het oude gedeelte van de stad Siracusa en is enkel te voet toegankelijk. De auto kan je parkeren aan de rand van het eiland. Dit oude gedeelte is het bezoek waard en heeft alle bezienswaardigheden. Hier een aantal van de bezienswaardigheden: De dagelijkse markt van Siracusa is het meest levendige gedeelte van de stad, gelegen bij de haven. De locals komen op deze markt hun verse producten kopen, zoals vis, groenten, fruit en specerijen. Je kan hier ook een lekker broodje halen om te lunchen! De kathedraal van Siracusa is een prachtig gebouw en vind je op het plein: Piazza del Duomo.
Wanneer je lekker wat wil eten en drinken met uitzicht op het water, ben je aan het goeie adres op de Lungamare Alfeo. Hier vind je ook de fontein van Aretusa, wat vroeger dé watervoorziening van de stad was. Kortom: je vind in het kleine Ortigia ontzettend veel bezienswaardigheden zoals fonteinen, barokkerken, kastelen, mooie pleinen met als achtergrond de vulkaan de Etna.
In Siracusa, buiten Ortigia, zijn de overblijfselen van een amfitheater te bewonderen. Parco Archeologica della Neapolis is een archeologisch park waar vondsten en ruïnes te bewonderen zijn uit de Griekse en Romeinse tijd.

Taormina & Giardini Naxos
Langs de kust naar het noorden rijden we naar Taormina en Giardini Naxos. Als eerste komen we langs Giardini Naxos. Dit is een levendige toeristische plaats met een boulevard langs het strand. Hier zijn restaurants, winkels barretjes te vinden. Ook zijn hier veel hotels te vinden, het is het wat nieuwere gedeelte.
Iets verderop ligt Taormina. Dit vond ik het leukste en meest bijzondere stadje wat we bezocht hebben. Het is bijzonder omdat het erg mooi, hoog gelegen is. Het is geheel autovrij en wij bezochten de stad via de kabelbaan. De plek waar de kabelbaan vertrekt is bij Mazzaro Bay, 10 minuten rijden vanaf Giardini Naxos. Dit is een mooi strand en vanuit een hoger punt heb je prachtig uitzicht over de baai.
Porta Messina en Porta Catania zijn de oude stadspoorten van Taormina die ooit de grenzen van de stad aangaven. Het centrum heeft een mooi plein met klokkentoren en prachtige gebouwen en leuke winkels. Ook zijn er authentieke restaurants op de mooiste plekken te vinden. Het Grieks-Romeinse theater van Taormina wordt nog steeds gebruikt voor uitvoeringen en concerten. Elk jaar vind het beroemde filmfestival van Taormina hier ook plaats.

De vulkaan de Etna
Vanaf Taormina rijd je in zo’n 45 minuten naar de Etna. De vulkaan is 3329 meter hoog. Denk hierbij dus aan warme kleding. Beneden is het warm maar wanneer je de hoogte in gaat wordt het een stuk kouder. Maar wat een ervaring, wat een prachtig landschap! Het uitzicht is schitterend, boven maar ook onderweg naar boven al!
De Etna bestaat uit meerdere kraters waarbij er momenteel 5 actief zijn. Bijna elk jaar is er wel een uitbarsting op de Etna. Rifugio Sapienza ligt op 1923 meter hoogte, vanuit hier kun je de kabelbaan omhoog nemen naar 2500 meter hoogte. Dan kan je verder met off-road bussen of een jeep tot 3000 meter. De top van de Etna is enkel te bereiken met een gids. Mocht je niet willen klimmen, geeft de 3000 meter hoogte je al een prachtig uitzicht over de kraters.
Aan de zuidkant van de vulkaan ligt het avonturenpark EtnAvventura. Hier zijn klimparcours te vinden en kan je van de zipline af op grote hoogte.

Ben je enthousiast geworden over Sicilië?
Er zijn een aantal mooie fly-drives te boeken. Hierbij de 8-daagse fly-drive Sicilië compleet uitgelicht, met de mogelijkheid tot verlenging:

8-daagse Fly-drive Sicilië

Uiteraard kan ik je persoonlijk nog veel meer vertellen over dit veelzijdige eiland.

Bel of stuur een WhatsApp via: 0657597885 of stuur een bericht onder aan de pagina.

Klik hier voor meer reisinspiratie: Reistips

Meer reistips

corine.jansen.van.der.sligte@tuiathome.nl

Stuur Corine een bericht