Corine Jansen van der Sligte

Lochem Bel 06-57597885 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Achterstraat 45 7241 AV Lochem

Toon op kaart
Corine Jansen van der Sligte
Over Corine Mijn reistips Beoordelingen

Fly-drive Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland gelegen in de Middellandse zee. Het eiland is 25.000 km2 groot en is daarmee het grootste eiland van de Middellandse zee. Het eiland is ontzettend veelzijdig en in elke hoek van het eiland is wat te ontdekken. Het is vooral een heel oud eiland met enorm veel historie en het kent veel steden met veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. Daarom is het erg leuk om een fly-drive te maken, de afstanden zijn vrij groot om vanaf 1 plek veel te kunnen zien. Ik neem je hierbij graag mee in mijn route over Sicilië!

Palermo
De hoofdstad en de grootste stad van Sicilië, gelegen in het noord westen van het eiland. Er zijn veel bezienswaardigheden te zien in deze stad terwijl de stad niet perse heel geliefd is onder toeristen. Dit komt omdat het vrij druk is en niet overal even mooi. Er zijn wel verschillende mooie pleinen te bezichtigen, de Kathedraal van Palermo, het kasteel van La Zisa en Teatro Massimo zijn ook een bezoek waard.

Cefalù
Naar het oosten vanaf Palermo vind je het kleine stadje Cefalù. Ik vond dit een van de mooiste steden die ik bezocht heb op Sicilië. Het is van oorsprong een vissersdorp en uitgegroeid tot een toeristische badplaats met mooie stranden. Er staat een kathedraal midden in het centrum van de stad en het meest bijzondere aan Cefalù is wel de rots: La Rocca, welke boven de stad uittorent. Bovenop de rots zijn nog de restanten te vinden van een tempel waar van uit je een prachtig uitzicht hebt.

Piazza Armerina
Een gezellig marktstadje met smalle steegjes en de kathedraal, leuk stadje om even te bezoeken. De stad is vooral bekend vanwege de opgravingen bij de Romeinse Villa del Casale, net buiten de stad gelegen. Deze Romeinse Villa dateert uit 300 voor Christus en is in de jaren 30 opgegraven. Het behoort tot de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! Hier is maar liefst 3500 m2 aan mozaïeken te bewonderen. De vloer is volledig bedekt met mozaïeken afbeeldingen en laten je het leven van destijds zien.

Modica
Wanneer we verder naar het zuiden rijden komen we aan in Modica. Dit stadje heeft doordat het al zo oud is veel geschiedenis. Je kan hier lekker door het centrum struinen, winkelen of een terrasje pakken. Waar Modica vooral bekend om staat is de chocolade! Hier komt namelijk de echte Siciliaanse chocolade vandaan. De chocolade wordt hier nog op de authentieke manier bereid. Een bezoek aan de lokale chocolatier kan dan ook niet overgeslagen worden!
Door een aardbeving in 1693 is een groot deel van de stad verwoest en het heeft veel tijd gekost de stad weer op te bouwen. In het centrum vind je de grote domkerk San Giorgio welke tijdens de aardbeving zich grotendeels staande heeft weten te houden. Een prachtig gebouw welke opvalt en waar je niet om heen kan wanneer je het centrum van Modica bezoekt.

Siracusa
Siracusa is gelegen aan de oostkust van Sicilië en de stad ligt deels op het vaste land en deels op een eiland genaamd: Ortigia. Ortigia is het oude gedeelte van de stad Siracusa en is enkel te voet toegankelijk. De auto kan je parkeren aan de rand van het eiland. Dit oude gedeelte is het bezoek waard en heeft alle bezienswaardigheden. Hier een aantal van de bezienswaardigheden: De dagelijkse markt van Siracusa is het meest levendige gedeelte van de stad, gelegen bij de haven. De locals komen op deze markt hun verse producten kopen, zoals vis, groenten, fruit en specerijen. Je kan hier ook een lekker broodje halen om te lunchen! De kathedraal van Siracusa is een prachtig gebouw en vind je op het plein: Piazza del Duomo.
Wanneer je lekker wat wil eten en drinken met uitzicht op het water, ben je aan het goeie adres op de Lungamare Alfeo. Hier vind je ook de fontein van Aretusa, wat vroeger dé watervoorziening van de stad was. Kortom: je vind in het kleine Ortigia ontzettend veel bezienswaardigheden zoals fonteinen, barokkerken, kastelen, mooie pleinen met als achtergrond de vulkaan de Etna.
In Siracusa, buiten Ortigia, zijn de overblijfselen van een amfitheater te bewonderen. Parco Archeologica della Neapolis is een archeologisch park waar vondsten en ruïnes te bewonderen zijn uit de Griekse en Romeinse tijd.

Taormina & Giardini Naxos
Langs de kust naar het noorden rijden we naar Taormina en Giardini Naxos. Als eerste komen we langs Giardini Naxos. Dit is een levendige toeristische plaats met een boulevard langs het strand. Hier zijn restaurants, winkels barretjes te vinden. Ook zijn hier veel hotels te vinden, het is het wat nieuwere gedeelte.
Iets verderop ligt Taormina. Dit vond ik het leukste en meest bijzondere stadje wat we bezocht hebben. Het is bijzonder omdat het erg mooi, hoog gelegen is. Het is geheel autovrij en wij bezochten de stad via de kabelbaan. De plek waar de kabelbaan vertrekt is bij Mazzaro Bay, 10 minuten rijden vanaf Giardini Naxos. Dit is een mooi strand en vanuit een hoger punt heb je prachtig uitzicht over de baai.
Porta Messina en Porta Catania zijn de oude stadspoorten van Taormina die ooit de grenzen van de stad aangaven. Het centrum heeft een mooi plein met klokkentoren en prachtige gebouwen en leuke winkels. Ook zijn er authentieke restaurants op de mooiste plekken te vinden. Het Grieks-Romeinse theater van Taormina wordt nog steeds gebruikt voor uitvoeringen en concerten. Elk jaar vind het beroemde filmfestival van Taormina hier ook plaats.

De vulkaan de Etna
Vanaf Taormina rijd je in zo’n 45 minuten naar de Etna. De vulkaan is 3329 meter hoog. Denk hierbij dus aan warme kleding. Beneden is het warm maar wanneer je de hoogte in gaat wordt het een stuk kouder. Maar wat een ervaring, wat een prachtig landschap! Het uitzicht is schitterend, boven maar ook onderweg naar boven al!
De Etna bestaat uit meerdere kraters waarbij er momenteel 5 actief zijn. Bijna elk jaar is er wel een uitbarsting op de Etna. Rifugio Sapienza ligt op 1923 meter hoogte, vanuit hier kun je de kabelbaan omhoog nemen naar 2500 meter hoogte. Dan kan je verder met off-road bussen of een jeep tot 3000 meter. De top van de Etna is enkel te bereiden met een gids. Mocht je niet willen klimmen, geeft de 3000 hoogte je al een prachtig uitzicht over de kraters.
Aan de zuidkant van de vulkaan ligt het avonturenpark EtnAvventura. Hier zijn klimparcours te vinden en kan je van de zipline af op grote hoogte.

Ben je enthousiast geworden over Sicilië?
Er zijn een aantal mooie fly-drives te boeken. Hierbij de 8-daagse fly-drive Sicilië compleet uitgelicht, met de mogelijkheid tot verlenging:

8-daagse Fly-drive Sicilië

Uiteraard kan ik je persoonlijk nog veel meer vertellen over dit veelzijdige eiland.

Bel of stuur een WhatsApp via: 0657597885 of stuur een bericht onder aan de pagina.

Klik hier voor meer reisinspiratie: Reistips

Meer reistips

corine.jansen.van.der.sligte@tui.nl

Stuur Corine een bericht