Christine Knol

Koudekerke Bel 06-15123401 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Drakensteynlaan 22 4371 TG Koudekerke

Toon op kaart
Christine Knol
Over Christine Mijn reistips Beoordelingen

Het “echte” Andalusië!

Als tiener heb ik Spaans  gestudeerd in het prachtige Malaga! Voor velen puur alleen een aanvlieghaven richting de Costa del Sol. Deze stad heeft zoveel meer te bieden en is erg leuk om als stedentrip te combineren met strand. Vanuit Malaga heb ik heel Andalusië doorgereisd opzoek naar al het moois van deze streek en ben ik verliefd geworden!

Met een inwonersaantal van bijna 9 miljoen mensen is Andalusië de grootste autonome regio van Spanje. Dankzij het klimaat is het ook de warmste regio van het land met uitzondering van de Sierra Nevada waar je in de winter goed kunt skiën. Je kunt in dit gedeelte van Spanje terecht voor veel culturele bezienswaardigheden, prachtige natuur en mooie lange stranden. Kortom Andalusië is een ideale regio voor jouw volgende vakantie, stedentrip of rondreis.

Malaga: de vijfde stad van Spanje en na Sevilla de tweede grootste en belangrijkste stad van Andalusië. De stad ligt aan de Costa del Sol, die van daar helemaal doorloopt tot Gibraltar. Malaga in Spanje wordt geflankeerd door de heuvels van Axarquía, waardoor je in Malaga je vakantie altijd in aangename temperaturen doorbrengt. Ook in de wintermaanden. De geboortestad van Pablo Picasso en Antonio Banderas is geliefd vanwege zijn enorme veelzijdigheid. Naast lekker eten, leuke winkelstraten en een flinke portie cultuur beschikt Malaga stad ook over prachtige stranden zoals La Malagueta.

Wie richting Malaga vertrekt, bezoekt er uiteraard het Picasso Museum. De beroemde schilder werd hier in 1881 geboren. Het Museo Picasso is het hele jaar door dagelijks vanaf 10.00 geopend. Naast dit museum prijkt natuurlijk ook het Arabische fort Alcazaba bovenaan je must-visit lijstje wanneer je in Malaga je vakantie of stedentrip doorbrengt.

Sevilla is een van de mooiste bestemmingen van heel Spanje en een uitstekende uitvalsbasis om het afwisselende Andalusië te verkennen. Begin je reis met een stedentrip in deze bijzondere stad, want hier valt zoveel moois te zien dat je er dagen zoet kan zijn.

Koninklijk Paleis

Het koninklijk paleis, ofwel het Alcázar Real de Sevilla, is een van de hoogtepunten van Sevilla. Dit prachtige paleis uit het jaar 913 is een van Spanje’s mooiste voorbeelden van de Mudéjarstijl, een kruisbestuiving van Christelijke en Moorse architectuur. Het paleis bestaat uit weelderige tuinen en ruimtes vol bijzondere details, waaronder kleurrijk tegelwerk en kunstige elementen van gips en hout. De Patio de las Doncellas is een beeldschone binnentuin met een vijver gallerijen, en mag je zeker niet overslaan tijdens je ontdekkingstocht door het paleis.

Plaza de España

Als er een prijs zou zijn voor het mooiste plein op aarde, dan zou Plaza de España een goede kanshebber zijn. Dit reusachtige plein is een ware blikvanger en gebouwd in de vorm van een halve cirkel. Het plein bestaat uit een kleine gracht, bruggen en een fontein, en wordt volledig omringd door overheidsgebouwen. Hier vergaap je je niet alleen aan de grootsheid, maar ook aan de talloze details. Let bijvoorbeeld op de prachtige stoeptegels, de rijkversierde brugleuningen en de schitterende bogengalerijen.

Giralda

De Giralda is een toren in het centrum van de stad en was oorspronkelijk gebouwd als minaret. Tegenwoordig doe het bouwwerk dienst als klokkentoren van de aangrenzende kathedraal, want toen de Christenen Sevilla veroverden, kwam er een eind aan de Islamitische functie van het gebouw. Als je goed kijkt zie je met name in het onderste deel van de toren de overeenkomsten met minaretten uit Marokko: onder meer de minaret van de beroemde Koutoubia Moskee in Marrakech diende als voorbeeld voor dit bouwwerk. Je kan de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad.

Flamenco

Sevilla is de bakermat van de flamenco en in het Museo del Baile Flamenco kom je meer te weten over de achtergrond van deze sensuele dans. Hier leer je alles over de historie en kun je op vrijdagavond een spectaculaire show bekijken, al is het nog beter om een tafeltje te reserveren in een flamenco bar in de wijk Triana. Hier kun je de echte flamenco-ervaring opdoen en tegelijkertijd genieten van Spaanse hapjes en kruidige sangria. Her en der in Sevilla worden flamenco workshops gegeven, en kun je je eigen ritmegevoel testen.

Granada

De Spaanse studentenstad Granada is een plek waar je niet uitgekeken raakt. Hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra, het voormalige paleis van de sultan. Dit is een van de bekendste attracties in heel Spanje, dus zorg dat je op tijd een kaartje hebt gekocht, want er mogen slechts 300 mensen per dag naar binnen. Behalve het Alhambra kun je ook een kijkje nemen bij de kathedraal en het paleis van Granada.

Cordoba

Ook Cordoba is zo’n stad die je gezien moet hebben tijdens een vakantie naar de Costa del Sol. Het historische stadscentrum is beeldschoon en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Cordoba worden onder andere de Mezquita en de ruïnes van Medina Azahara gerekend. Ook interessant is een bezoekje aan de Caballerizas Reales, oftewel de koninklijke paardenstallen. Hier kun je de indrukwekkende Andalusische paarden aan het werk zien.

De sherrystad

In de eerste plaats is Jerez de la Frontera wereldwijd bekend als de sherrystad. Dit komt omdat de drank hier zijn oorsprong kent en nog altijd een belangrijke rol speelt. Er wordt gezegd dat de geur van de drank door de muren van de gelegenheden heen dringt en je het dus buiten in de straten al kunt ruiken. Een deel van de gebruiken in de stad draaien hier dan ook om. Denk bijvoorbeeld aan het oogsten van druiven met een speciaal feest. Sherry is immers een specifieke wijn die alleen uit deze streek kan komen en waar de druiven dus belangrijk in zijn.

Ronda

Een van de mooiste dorpjes van heel Andalusië herken je misschien wel van de foto’s in je reisgids. Ronda is gelegen aan de rand van een diep ravijn en de ligging is zo verbluffend mooi dat je je bijna niet kan voorstellen dat het echt bestaat. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door middel van de fotogenieke Puente Nuevo. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de kloof. Een andere bezienswaardigheid in Ronda is Plaza de Torros, een van de mooiste stierenvechtersarena’s van heel Spanje.

Beleef een fijne strandvakantie aan de Costa del Sol, in Andalusië tijdens een vakantie in Nerja. Binnen no time lig je op het zandstrand Playa la Torrecilla aan de Middellandse Zee. Breng ook zeker een bezoek aan het uitzichtpunt Balcón de Europa voor een panoramisch uitzicht over zee. In de avond kunt je het historische centrum van Nerja opzoeken waar het bruist van de gezelligheid met zijn vele tapasbars, smalle steegjes en muzikanten.

Meer reistips

christine.knol@tuiathome.nl

Stuur Christine een bericht