Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Hola Valencia!

Het avontuur kan beginnen.

Aangekomen in een bewolkt Valencia. Maar dat duurt niet lang en dan breekt de zon door. We gaan op weg naar ons appartement. We laten onze bagage achter, want we kunnen nog niet op onze kamer en gaan de stad verkennen. Shoppen, terrasjes en heerlijk eten. Wat is het nu al een geweldige dag! We pakken een terrasje en kijken onze ogen uit. Wat een mooie gebouwen, vriendelijke mensen en heerlijk weer.

Nadat we ons hebben gesetteld in ons appartement, gaan we op weg naar onze eerste hotspot van dit weekend. We gaan eten bij Voltereta Bali. Een heel speciaal restaurant, met super lekker eten, heerlijke wijn en een geweldige ambiance.
We kunnen niet kiezen, alles lijkt ( en is ook) lekker. Dan moeten we ons toetje maar ergens anders gaan eten, want onze tijd zit erop.

En dan is de dag ten einde. Moe maar voldaan ploffen we in bed, om weer met nieuwe plannen morgen wakker te worden.

De stad verkennen

Hola Valencia! We zijn best op tijd wakker. We gaan weer op pad. Vandaag pakken we na een korte wandeling de metro naar het strand. Maar eerst een lekker ontbijtje.
We ontbijten bij ons om de hoek. Het appartement zit midden in de stad en daardoor ben je direct op alle leuke plekjes. Een ontbijtje met een cappuccino en croissant, toast en fruit. Heerlijk. We kunnen wel weer even vooruit.

Het strand

We gaan op weg naar de metro. Een heel handig én makkelijk systeem om van A naar B te gaan. Het is ook nog eens heel goedkoop. Na een kleine 10 minuutjes zijn we er al.
In de buurt van het strand stappen we uit en lopen richting zee. Wauw!! Wat een mooie stranden. Fijn wit zand en super breed en ruim. Aan de boulevard, dat voor het strand ligt, kun je kiezen uit ontelbare restaurants en cafeetjes. De één nog hipper dan de andere. De stranden zijn onderverdeeld in verschillende stranden. Wij gaan ons bedje uitzoeken op het Playa de Las Arenas.

Na een halve dag op het strand, genoten van de zon en de zee, besluiten we dat het tijd is voor een lekkere lunch.
En waar kan dit nou beter, dan bij Boa Beach. Een hippe tent, met wederom lekker eten. Er staat een rij, dus we moeten even wachten. Maar dat wordt beloond.
Een leuk ingerichte strandtent, met lekker eten.

Op naar de avond.

Nadat we aangekomen zijn in ons appartement, kunnen we even opfrissen en ons klaar maken voor de typische Spaanse Tapas, de Pinchos ( of ook wel Pinxos geschreven). Er is een leuk Tapas restaurant bij ons om de hoek, waar we een knus tafeltje uitzoeken. Dit is Sagardia Valencia Centro. De tapas staat uitgestald en we mogen zelf gaan uitzoeken en proeven.

Daarna lopen we via een mooie route door de stad, naar café de Las Horas. Hier kun je 1 van de lekkerste Agua ( géén aqua) de Valencia drinken. In een fantastische sfeer en met leuke bediening, genieten we van het lekkere drankje.
De dag is alweer voorbij.

Zondag is fietsdag in Valencia!

We hebben weer een fijn ontbijtje gehad, bij één van de leuke barretjes om de hoek. Met nieuwe energie lopen we richting onze fietsverhuur. Het is een kleine 20 minuten bij ons appartement vandaan.

Ik heb de fietsen gehuurdbij Baja Bikes en zij hebben hun kantoor aan het Turia Park, waar je fantastisch kunt fietsen.
In dit park bevinden zich ook de iconische gebouwen, zoals het L’Oceanogràfic en het Palau de les Arts.

Hier kun je 9 kilometer lang fietsen en het idee hebben dat je steeds iets nieuws tegenkomt. Heel gevarieerd en relaxed. Er zijn speciale fietspaden, dus ook mooi georganiseerd.
We kijken onze ogen uit. Prachtig!

Lunchtijd!

Oké, tijd voor lunch! En waar kan dit nu beter, dan aan het strand. Top, want daar zijn we in de buurt. Heerlijke tapas aan het strand. Met een volle buik, gaan we weer verder op de fiets.
We zijn benieuwd naar het voetbalstadion. Wow, wat een groot stadion is dat. We fietsen er omheen en zijn onder de indruk.

Via leuke straatjes en steegjes komen we weer bij de fietsverhuur uit. Hier leveren we de fietsen weer in.
Na een mooie wandeling zijn we weer in ons appartement.
Even uitrusten en opfrissen. Daarna gaan we eten in “Begin”, ook niet ver bij ons verblijf vandaan.

Begin is een verborgen pareltje, midden in de stad. Het leuke van dit restaurant is dat het mega duur lijkt, maar het heel goed betaalbaar is. En dan is het eten ook nog eens ontzettend lekker. We maken onze avond vol in dit gezellige restaurant. Ons weekend zit er alweer bijna op.

De laatste dag

De laatste dag is aangebroken. Deze dag staat in het teken van vertrekken. Helaas.
Eerst nog even de laatste souvenirs inslaan. Een laatste Spaans ontbijtje en dan maken we ons klaar voor vertrek.
Het appartement wordt opgeruimd, koffers ingepakt en de taxichauffeur wordt door ons ingeseind.
We worden naar de luchthaven gebracht en kunnen zonder enig oponthoud, of vertraging vertrekken richting de luchthaven in Düsseldorf.

Hola Valencia!! Het was een fantastisch weekend.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht