Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Hong Kong, meer dan een stad

Een hartslag versnellend samengaan van oost en west, non-stop actie, een zich altijd voortbewegende menigte, talloze neon reclames, fantastische winkelmogelijkheden, tienduizend restaurants, 260 eilanden en één van ’s werelds meest herkenbare skylines. Dat is Hong Kong. Nadat de Britten Hong Kong precies 99 jaar hebben bestuurd, is Hong Kong sinds 1997 weer in Chinese handen. Maar een afternoon tea is nog steeds niet weg te denken.

Hongkong hoort officieel bij China, maar is eigenlijk een land op zich. Hongkong heeft een eigen regering, behalve op het gebied van defensie en buitenlandse zaken. Wat veel mensen niet weten is dat meer dan de helft van Hongkong bestaat uit natuurgebied. Dit verwacht je dan ook niet als je midden in het centrum van de stad staat. De stad telt namelijk bijna zeven miljoen inwoners en je lijkt ze allemaal tegen te komen als je er rondloopt.

Het unieke aan Hongkong is dat eeuwenoude tradities bloeien in de ultramoderne steden. Hongkong is een land van contrasten, waar vele toeristen jaarlijks met plezier naar toe gaan.

Het eerste wat mensen denken als ze aan Hong Kong denken is een drukke stad. Dit is echter slechts een deel van Hong Kong. Dit is wat je in films ziet, wat je in de reisgidsen aantreft en het beeld dat eigenlijk overal in de media verschijnt. Dat Hong Kong ook zo’n 262 eilanden telt waarvan een deel onbewoond, een paar fraaie stranden kent en dat je er door stukjes geweldige natuur kunt wandelen lees je helaas niet zo snel. Hong Kong is een land in mini-formaat, waarbij de drukke stad het centrale hart is. Daar wordt het grote geld verdiend, daar wonen de meeste mensen en daar blijft het gros van de toeristen vaak hangen. Wie de moeite neemt om bijvoorbeeld het eiland Lantau of de zuidkant van het eiland Hong Kong (Repulse Bay, Stanley) te ontdekken die zal zien dat Hong Kong meer is dan een verzameling wolkenkrabbers, noodleshops en winkelcentra.

Tip; vlieg met een helicopter boven de stad.
wat een belevenis!

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht