Annemarie Lenders

Breezand Bel 06-38848740 E-mail Stuur een bericht

Irissenstraat 45 1764 HD Breezand

Toon op kaart
Annemarie Lenders
Over Annemarie Mijn reistips Beoordelingen

I ❤️ New York:

Hoog op de verlanglijst stond New York en dat was niet voor niets, want wat heeft deze metropool veel te bieden.

Bij aankomst met de transfer naar het hotel zie ik Manhattan opdoemen, een bekend plaatje uit vele films en series, maar wauw het gevoel om het nu dan zelf te mogen aanschouwen. Sowieso heb ik alle dagen het ervaren alsof ik een figurant was in een film die werkelijkheid werd.

De gele taxi’s, de Subway, hoge wolkenkrabbers en alle geluiden in de stad komen overeen met wat je eerder op een beeldscherm zag.

De eerste sightseeing tijdens deze geweldige studiereis wordt een fietstour over de Brooklyn Bridge. Eenmaal over de brug fietsen we een leuke route door de stad en na een fijne koffie stop komen we aan bij de Brooklyn Heights Promenade met een prachtig uitzicht over de East Side met de bekende Wall Street gebouwen, het vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge.

Alsof de dag nog niet leuk genoeg was hadden we ’s avonds als kers op de taart een bezoek aan Times Square staan met daarbij Aladdin the musical op Broadway. Met 1 dag wist ik het al; I LOVE NEW YORK!

Op route door de stad gaan we met de Subway downtown om een wandeling te maken over de High Line, een oude spoorbaan die inmiddels niet meer in gebruik is en waar je over dit stadsdeel mooi kunt uitkijken en veel kunst graffiti treft. Zeker ook doen is lunchen of lekker ergens koffie drinken bij de Chelsea Market.

Later op de dag bevinden we ons via vele bekende avenues richting Central Park waar we ook weer fietsen huren, wat een belevenis weer die we op z’n Amerikaans afsluiten met grote jammie hamburgers. Het avond programma is een bezoek aan het Rockefeller centrum met de Top of the Rock, hoeveel uitzicht wil je hebben over alle lichtjes van de stad.

Een nieuwe dag en op naar Ellis Island, pure geschiedenis van de kolonisten uit Europa die hun geluk in Amerika zochten. Niet te missen tijdens je bezoek aan New York. Met de boot kom je ook langs het vrijheidsbeeld en dit doet gewoon wat met je. Onder de indruk van de ochtend besteed ik de middag die ter vrije besteding is in Soho.

Geweldig om even in mijn eentje op eigen tempo de stad te beleven, een beetje shoppen, foto’s maken van de mooie straten, lekker neer ploffen in een leuk koffie tentje en als een “echte” New Yorkse mijn hand op steken voor de Yellow Cab. Het is helemaal top!

De laatste dag is alweer aangebroken en ook deze ochtend komt er zelfs nog een hoogtepunt bij. Het One World Trade Center, zodra je in de lift stap ervaar je in sneltreinvaart hoe het begon met de bouw van de beroemde Twin Towers tot die nooit te vergeten fatale dag. Indrukwekkend en ergens best heftig omdat je beseft dat je in deze nieuwe hoge wolkenkrabber zit. De deuren van de lift gaan open en met een uitzicht over de stad als nooit tevoren sluit ik New York in het hart.

Wat een ervaring rijker ben ik om New York eens te mogen zien, van mijn reis lijstje gaat de stad zeker niet. Er is nog zoveel meer en ik kom zeker eens terug.

Ook zin om dit te ervaren, vertel me je wensen en ik zet de beste mogelijkheden op een rij.

Meer reistips

annemarie.lenders@tuiathome.nl

Stuur Annemarie een bericht