Over Moniek Mijn reistips Beoordelingen

Ibiza & Formentera 2022

Ik neem jullie even mee naar Ibiza & Formentera

📌We zijn onze vakantie begonnen in Playa d’en Bossa en heeft het langste zandstrand van het hele eiland Ibiza. En een ideale ligging ten opzichte van het vliegveld en van Ibiza stad. Elke avond een feestje bij o.a. Club Ushiaïa

📌Een must tijdens je Ibiza-vakantie is een wandeling door Dalt Vila, ( old town van Ibiza stad ) helemaal tot boven aan de kathedraal met een uniek uitzicht over de haven. Niet aan te raden op het warmste moment van de dag en ook niet op teenslippers

📌De hippiemarkt Punti Arabi hebben we gecombineerd met een bezoek aan vrienden die in Es Canar verbleven. De hippiemarkt is er elke woensdag. Ook leuk om een zelfportret of cartoon schets te laten maken door de aanwezige kunstenaars.

📌Formentera is een prachtig eiland, het kraakhelder water, de stranden wit en de natuur mooi. In ons hotel klinkt de muziek van “de Eagles” op de achtergrond heerlijk even terug in de tijd! Het was gaaf een scooter te huren en met een ouderwetse eiland kaart rond te touren. De flamingo’s gespot maar helaas te ver weg voor een scherpe foto. Wat het eiland voor mij zo uniek maakt, is de relaxte sfeer. De vibe van Formentera moet je echt zelf ervaren.

📌We hebben een auto gehuurd voor de 2e week op Ibiza en dat is ook aan te raden. In het noorden bezoeken we de plaats Benniràs.
Het strand staat bekend om de gezellige hippies en de ongedwongen sfeer.

Bij zonsondergang komen de drums en trommels tevoorschijn. Het is een uniek ritueel en een soort psychedelisch spektakel. Iedereen begint te dansen, zingen, in de handen te klappen, te juichen, lachen, enz. drankje (en vaak ook jointje) in de hand, en voeten in het zand. Ook vind je een klein hippiemarktje bij het strand met erg leuke kraampjes.

📌Nu we toch in het noorden zijn bezoeken we ook de Cova de Can Marca ( druipsteen ) grot en behoort tot de oudste grotten van Ibiza. De grot is ruim 100.000 jaar geleden gevormd. Smokkelaars gebruikten vroeger de grot om illegale goederen te verstoppen. Leuke afwisseling van bezienswaardigheden.

📌In het westen hebben we Stonehenge Ibiza bezicht dit is een kunstwerk in de openlucht welke nog relatief onbekend is bij de toeristen.
De naam van het kunstwerk is “Time and Space”
Het kunstwerk bestaat uit 13 monolieten die samen een zonnewijzer vormen en heeft ook weer spectaculaire uitzichten op de middellandse zee.

📌De ruïne van Festival Club.
Een indrukwekkend ‘decor’ tegenwoordig een graffiti paradijs met een heel apart, desolaat sfeertje. Je wordt er even stil van als je de geschiedenis van deze club leest.
In 1972 werd deze enorme openlucht discotheek in de vorm van een amfitheather, inclusief podium, dj booth , dansvloer, verschillende bars en een restaurant met veel aandacht vanuit de wereld geopend. Maar was door omstandigheden van helaas korte duur.

📌Es Vedra staat boven aan mijn wow lijstje. Het zou over een magische aantrekkingskracht beschikken en wordt vaak een mythische plek genoemd die met legendes omgeven is. Ik geloof het meteen.

📌Ons laatste verblijf is in de idyllische baai van Cala Vadella! Wat een prachtige baaien aan deze westkust van redelijk verlaten tot hip en trendy waar we wel wat bekende gezichten tegen zijn gekomen. Fantastische zonsondergangen, kraakhelder water en heerlijke tapas restaurants en terrasjes En wat dacht je van de interieur inspiratie.

Ibiza wat een toffe bestemming.

Meer reistips

moniek.gommers@tuiathome.nl

Stuur Moniek een bericht