Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

IJsland wanneer?

Voor een groot spektakel van natuurkrachten ga je naar IJsland!

Wandel langs kokende modderpoelen, bewonder watervallen en spuitende geisers. Bezichtig vulkanen, gletsjers en meren met drijvende ijsschotsen in prachtige kleuren. Maak een strandwandeling over zwarte zandstranden. Bezoek kleurrijke vissersdorpjes en ga mee op walvissafari. Na dit grote geweld van dit prachtige eiland ontspan je heerlijk in een geothermisch verwarmd bad.

De hoofstad van IJsland is Reykjavik, hier kun je heerlijk wandelen en shoppen door de hippe winkelstraten. Er zijn veel musea, leuke restaurantjes en gezellige koffiebarretjes. Vanuit Reykjavik is er een ruim aanbod van excursies om meer van het land te zien.

De Golden Circle is de meest bekende attractie van het zuiden van IJsland. Het is een rondrit langs het Thingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de waterval Gullfoss.

Het vissersplaatsje Vik ligt aan een zwart zandstrand, hier kun je een prachtige strandwandeling maken langs de kust en bewonder dan de dramatische rotsen in zee. Heel bijzondere ervaring dit! Vele watervallen kom je onderweg tegen en ze zijn allemaal even bijzonder en mooi. Dan de Gletsjermeren onderweg een lust voor het oog. Voortdurend brokkelen stukken ijs van de gletsjer af die vervolgens in groteske vormen en kleuren op het meer ronddrijven.

Het weer in IJsland is ook best bijzonder ’s morgens kan het stralend weer zijn, ’s middags beland je vervolgens in een sneeuwstorm het is allemaal mogelijk.

Zomer of  winter IJsland is en blijft een must do!

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht