Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

Jamaica; No Problem only situations

Jamaica,Het land van de Rastafari, de reggae, de dreadlocks en de swingende mensen. Een waar paradijs met heerlijke stranden en de onovertroffen Caribische Zee! Geniet van het prachtige weer en de ontspannen sfeer. Laat jezelf verrassen door de mooiste zonsondergang ter wereld!

Jamaica met haar kilometerslange, witte zandstranden. Een heerlijke, blauwe Caribische zee. Palmbomen wuiven zachtjes in de wind, terwijl je geniet van een reggaedeuntje dat je ergens op de achtergrond hoort. Nu nog een kokosnoot en een hangmat en je geluk is compleet!

Hou je van actie tijdens jouw vakantie? Dan mag je de ‘hiking trails’ in het Blue Mountain en het John Crow Mountain National Park niet missen! In dit tropische regenwoud zie je prachtige vogels en je kunt er de rotsen bij de Dunn’s River watervallen in Ocho Rios beklimmen!

Voor de roots en het ritme van de reggae bezoek je het Bob Marley Museum in Kingston! Dit museum, in zijn voormalige huis geven een zeer goed beeld van Bob Marley’s carrière en muziek.

Natuurlijk mag je het mausoleum van Bob Marley niet missen. Je vindt dit in het dorp Nine Miles waar het geboortehuis van Bob Marley gelegen is.

Hou je van raften en boottochten? Dan zijn de Martha Brae en de Black River geschikt voor jou! De Martha Brae is de langste rivier van Trelawny, een rafttocht voert je langs kleine nederzettingen van de oorspronkelijke bewoners en langs de Grot van Martha. Martha zou een Arawak-meisje zijn geweest die de Spaanjaarden met haar bovennatuurlijke krachten verslagen heeft. Een boottocht over de Black River en het aangrenzende Wetland is een tocht in het laatste gebied waar krokodillen in het wild voorkomen.

Ik zou hier nog veel meer over Jamaica kunnen vertellen maar misschien is het leuk om de mooiste ervaringen in een persoonlijk gesprek met je te delen.

Meer reistips

ilse.van.langen@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht