Chantal van der Bijl

De Steeg Bel 06-49159824 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Ursula van Raesfeltlaan 20 6994 BB De Steeg

Toon op kaart
Chantal van der Bijl
Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Jamaica, relax, don’t worry!

Ben jij op zoek naar een mooie Caribische bestemming die net even anders is dan bijvoorbeeld Dominicaanse republiek of Curaçao? Heb je wel eens aan Jamaica gedacht?

 

Vorig jaar heb ik met mijn gezin een fantastische vakantie gehad op dit geweldig mooie eiland en ik deel jou graag mijn eigen ervaring.

De eerste vraag die mensen namelijk aan mijn stellen is “Is het wel veilig daar?” JA! ik heb geen moment mij onveilig gevoeld op Jamaica! De mensen zijn zo vriendelijk en behulpzaam dat ik mij echt welkom voelde. Tuurlijk zijn er ook plekken op het eiland waar je als toerist beter niet kunt komen. Maar die heb je in Arnhem of Amsterdam ook. Wij zijn met een privé chauffeur het binnenland in gereden en daar kwamen we op plekken waar dikke villa’s stonden en onze chauffeur vertelde dat je op deze plekken beter niet te lang kan zijn omdat dat niet veilig is. Maar dat is dus helemaal niet in de buurt van de hotels en toeristische plaatsen.

Het eiland was groter dan dat ik had verwacht. Dus wij moeten nog een keer terug want we hebben nog niet alles gezien.

Maar ik begin bij het begin. Wij vlogen vanaf Brussel naar Montego Bay met TuiFly. En bij aankomst hadden wij een privé chauffeur geboekt die ons naar Negril bracht.

Een reis van toch wel 90 minuten. Het is druk in Montego Bay. Maar onze chauffeur vertelde honderduit over dit mooie land dus de tijd vloog voorbij. We namen een drankje bij een lokaal minibarretje met een vrouw van 80+ achter de bar. Want de vakantie schijnt pas te beginnen als je een Red Stripe hebt gedronken. Moesten het lokale gerecht van Jamaica proeven Jerk Chicken. En kwamen vervolgens nog voor de grote bus van Tui aan in ons Hotel Riu Palace Tropical Bay in Negril.

 

En zoals het ontvangst bij Riu eigenlijk altijd is…wat een warm welkom! Een drankje en vlotte incheck helpen toch altijd bij dit gevoel.

We werden netjes naar onze kamer gebracht en hadden vanaf ons balkon zeezicht! Wat wil je nog meer!

Een mooi hotel met goede kamers, ruim opgezet, aan het strand gelegen met palmbomen; dit is toch wel de Carribean zoals je ze voor kan stellen.

Keuze uit diverse restaurants(wel even reserveren via de Riu app) maar in het buffetrestaurant kan je altijd terecht.

Verschillende barretjes en een swim-up bar. In dit zwembad mag je alleen als je 18+ bent.  Gelukkig zijn er nog 2 verschillende zwembaden waar je als je jonger bent prima terecht kunt.

Animatieteam waar de energie van afspringt, Foamparties, Whiteparties etc etc. je hoeft je geen moment te vervelen. De Amerikanen vinden dit geweldig en doen overal vol enthousiasme aan mee. Echt leuk om te zien!

Op het strand lopen de obers om je te voorzien van drankjes. Bedjes staan er voldoende en de palmbomen geven je heerlijk ook schaduw.

Het zeewater is langzaam aflopend dus ideaal voor de kids! Gratis een kajak, snorkelset of bootje huren? Ook dat is mogelijk!

En vanuit het hotel kan je makkelijk naar rechts wandelen over het strand. Hier zijn allemaal lokale standjes waar je superleuke spulletjes kunt kopen! En je kunt zo in 15 minuutjes naar het zusterhotel Riu Negril lopen. Als je in de Palace verblijft mag je ook van de faciliteiten van dit hotel gebruik maken. Andersom is het tegen betaling.

 

Welke uitstapjes zijn echte aanraders?

Wij hebben helaas niet het hele eiland gezien maar we hebben wel wat uitstapjes gemaakt die ik ook zeker aan kan raden:

  • YS Falls.
  • Pelican bar
  • Appleton Rum factory
  • Black River
  • Blue Hole
  • Ricks Café

 

YS Falls. Een prachtige plek waar natuurlijke watervallen zijn, waar je doorheen kunt lopen en zwemmen. Je kunt hier een korte Canopy tour doen. Er zijn natuurlijke zwembaden. En wat een prachtige omgeving!

 

Pelican Bar. Heb je ooit wel eens een bar midden op de zee gevonden? Nou op Jamaica kan veel, dus ook een bar midden op zee! Gebouwd met allerlei houten palen, versierd met vlaggen, nummerplaten en namen die overal ingekerfd zijn. De sfeer is in 1 woord te beschrijven: Relaxt! De cannabis geur hangt rond en de muziek in echt reggae. Lokaler dan dit wordt het eigenlijk niet. Geweldig om even mee te maken!

Black River. Op deze rivier ga je met een boot de prachtige natuur in. Mangrove bossen en krokodillen die rustig ronddrijven. Mooie vogels die rondvliegen en wat een rust heerst er hier. De kapitein verteld je alles over de natuur en laat een krokodil ook heel dicht bij komen.

Appleton Rum Factory. Ik denk niet dat ik veel over deze fabriek hoef uitteleggen. Rum is een favoriet drankje in de Caribbean en hier leer en zie je alles over het maken van rum. De Appleton rum is een authentiek rum van Jamaica.

 

 

Blue Hole. Heb je een beetje lef? Durf je van hoogtes te springen in een grot? Dan is een Blue hole een aanrader om te bezoeken. Er zijn er overigens meerdere op het eiland. Wij hebben een kleine in de buurt van Negril bezocht. Je staat aan de rand van een gat in de grond, kijkt naar beneden en ziet daar onwijs mooi blauw water! Echt een plaatje! De zon schijnt er precies in dat gat. En dan is aan jou de vraag “Are you gonna jump?” Heel eerlijk ben ik niet z’on held dus ik schudde gelijk mijn hoofd “No Way” Maar mijn man beschikt over veel meer lef en sprong zo van de rand een goede 15 meter naar beneden het gat in! Gelukkig zat er een trap naar beneden dus via de trap ben ik wel het gat ingegaan . Koud water, maar zo mooi met dat zonlicht erop!

Ricks café, ja daar moet je gewoon even geweest zijn als je in de buurt van Negril bent. Een populaire hotspot. Een café gelegen op korte afstand van Negril, op een klif hoog boven de zee. Een drankje hier is niet goedkoop mar een uitzicht daarin tegen is fenomenaal! En ook hier kun je van de kliffen af de zee in duiken! Hoe hoog durf jij te gaan?

Een populair strand bij Negril is Seven miles beach. Prachtig wit zandstrand waar je kilometers kunt lopen. Gezellige barretjes op het strand, zodat je tijdig een pauze kunt inlassen.

 

Kortom, Jamaica is een aanrader voor iedereen!

Wil je meer weten of Jamaica ook voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met mij op, want ik vertel je er graag alles over!

 

Meer reistips

chantal.van.der.bijl@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht