Astrid Wemmenhove

Sleen Bel 06-46161486 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Struikheide 8 7841 GE Sleen

Toon op kaart
Astrid Wemmenhove
Over Astrid Mijn reistips Beoordelingen

Kaapverdië in de winter

In onze winter is het juist heerlijk om er even tussenuit te gaan naar de zon. Sal is het bekendste eiland van Kaapverdië. Dat is best bijzonder want Sal is plat en heeft weinig écht bezienswaardigheden in vergelijking met de andere eilanden in Kaapverdië. Toch komen hier veruit de meeste toeristen. Iedereen die wil genieten van een vakantie vol zon, zee en strand, zit hier goed. Dit eiland staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en helderblauwe zee. En hier waait eigenlijk altijd wel een stevige wind waardoor het eiland ook veel kitesurfers aantrekt en dat is ook zeker een mooi schouwspel.

Rondom Santa Maria, het bekendste plaatsje, vindt je met name all-inclusive hotels van ondere andere de bekende keten RIU die hier meerdere hotels heeft, maar ook kleinere hotels/appartementen zijn dichterbij Santa Maria te vinden waar je kan verblijven. Kortom voor ieder wat wils!

Vanuit de meeste hotels kun je heerlijk via het brede strand naar het plaatsje Santa Maria lopen waar je een kijkje kan nemen op de pier waar de vissers hun vangst van de dag aan het schoonmaken zijn. En zittend op het terras heb ik genoten van de bedrijvigheid van de Kaapverdianen die hun vers gevangen vis aan de man proberen te brengen. Santa Maria is ’s avonds ook leuk om te bezoeken … om er te eten in één van de vele restaurants of te genieten van live muziek in een café.

Naast het eiland Sal heeft Kaapverdië nog 9 andere eilanden waarvan het eiland Boa Vista, vergelijkbaar met Sal, ook rechtstreeks wordt aangevlogen. De overige eilanden, die qua flora en fauna weer totaal anders zijn worden niet rechtstreeks aangevlogen en zijn daardoor ook moeilijker bereikbaar.

Voor een relaxte zonvakantie is Sal een prima bestemming om even helemaal bij te komen en te genieten van zon, zee, strand en lekker eten.

Meer reistips

astrid.wemmenhove@tuiathome.nl

Stuur Astrid een bericht