Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Kleurrijk Sicilië

Op Sicilië proef je het échte Italiaanse leven. Puur, authentiek, prachtig.. zo zou ik het willen omschrijven. Het is een groen, heuvelachtig eiland met een lange historie. Ik verbleef in Cefalu, dit plaatsje is gelegen aan de noordkust van Sicilië. En staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het idyllische stadje is omgeven door een grote rots die de stad domineert en waaromheen het stadje gebouwd is. Je vind er authentieks straatjes, prachtige pleintjes en historische gebouwen. En uiteraard ook genoeg restaurants en terrassen (niet geheel onbelangrijk 😉 )

En dan Palermo, de hoofdstad van het eiland. Een drukke, hectische stad. Maar zeker een bezoekje waard. Ik raad je aan de hop on hop off bus te nemen om zo op een relaxte manier de stad te ontdekken zonder zelf te hoeven rijden in het drukke verkeer.

Iets wat echt niet mag ontbreken tijdens een vakantie naar Sicilië is een bezoekje aan de Etna. Deze  (actieve) vulkaan vind je aan de oostkant van het eiland. Je kan hem van de verte bekijken of er zelfs een wandeling op maken. Voor dat laatste koos ik. Vanaf de parking dichtbij de vulkaan kun je gemakkelijk met een kabelbaan naar boven. Eenmaal bij de top aangekomen, zie je verschillende kraters en geniet je van het prachtige uitzicht terwijl je over het ‘maanlandschap’ wandelt. Voor de echte avonturiers kun je nog verder naar boven per 4w drive en professionele gids.

Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige eiland? Ik vertel je er graag meer over. Bel, mail of app me. Sylvia 06-47020577 ilona.sylvia@tui.nl #tuiathomeilonaensylvia

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht