Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Korte roadtrip door Oost-USA

Heb je wat minder tijd en wil je toch heel graag naar de USA? Of wil je graag naar New York, maar wil je dan ook iets meer van het land zien? Dan is dit een geweldige reis. Ik heb hem zelf een paar jaar geleden gemaakt in de meivakantie. In 8 uurtjes vlieg je naar New York en ook de jetlag valt mee omdat het tijdsverschil niet enorm groot is. Begin of eindig je reis in deze geweldige stad. Maak je bezoek uniek door een helikoptervlucht te boeken, bezoek een musical of kies voor een echt Amerikaanse baseball-wedstrijd. Go Yankees!

Met de trein

Als je jouw reis in New York start is het leuk om per trein naar Washington te gaan en daar na je verblijf de huurauto op te halen. Je vermijd dan ook de hectiek van ‘the city’ en de trein is tevens een belevenis. Her scheelt ook weer een paar huurdagen. Washington is prachtig! Veel rustiger en ruimer dan New York. Je kunt er fietsen huren en zo langs de hoogtepunten rijden waaronder Lincoln Memorial en natuurlijk het Witte Huis. Wil je deze bezoeken dan is het aan te raden je tour van te voren te reserveren.

Watervallen en een universiteit

Naast bekende steden zoals New York, Washington, Pennsylvania en Boston staat het oostelijk deel van de USA ook bekend om een uniek natuurverschijnsel; de Niagara Falls. Je kunt er een stukje langs lopen of, nog spectaculairder, met een boot naar toe varen.

Heb je een week de tijd dan rijd je vanuit Niagara Falls weer terug naar New York via bijvoorbeeld de Finger Lakes.  Prachtige meren, wijngaarden en charmante plaatsjes. Huur een fiets, een bootje, of maak een mooie wandeling. Een stukje rust na alle indrukwekkende steden. Heb je langer de tijd dan kun je ervoor kiezen om naar Bosten te gaan en daar de kust te verkennen of juist de bergen te gaan ontdekken.

Geïnspireerd geraakt?

Een vakantie naar de USA is maatwerk. De uiteindelijke route bepaal jij en ik adviseer je en denk met je mee. Elke reis is uniek, net als elke reiziger. Stuur je vakantiewens-aanvraag in of maak een afspraak voor een online videogesprek. Net even persoonlijker.

Deze reis is het beste te maken in het voor- en in het najaar. Klik op één foto om alle foto’s te bekijken voor nog meer inspiratie.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht