Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Kos, een kleine Griekse schat

Wie aan Kos denkt, denkt aan zon/zee/strand, tzatziki, fietsen, maar ook aan de oude stad met overblijfselen uit de oudheid. Tenminste…als je er geweest bent! Als je er nog niet bent geweest, dan wordt het hoog tijd om je reis naar dit mooie en gezellige eiland te plannen.

Persoonlijk vind ik Kos een bestemming die geschikt is voor iedereen. Of je nou gaat om te genieten van de natuur, voor een fijne gezinsvakantie of je gaat voor een lekkere relaxte strand vakantie met je vrienden, Kos heeft het allemaal!

Zoals ik al aangaf is Kos een echt fiets eiland. Je vindt hier genoeg mooie fietspaden waar je veilig en rustig kan fietsen. Voor ons Nederlanders zijn fietspaden natuurlijk vrij normaal, maar is het je wel eens opgevallen dat dit maar in weinig landen zo is? Ben je een sportieve fietser? Dan kan je ook het binnenland in gaan met de fiets. Is dat, net zoals voor mij, niet echt je ding? Huur dan een auto en trek de bergen in. Je komt de mooiste plekjes tegen waar je uitkijkt over het eiland en de blauwe zee. Ook kom je door schattige dorpjes waar de echte Griekse sfeer te proeven is. Letterlijk én figuurlijk, want er zijn genoeg gezellige tavernes waar je kan genieten van een heerlijke lunch met de lekkerste Griekse specialiteiten zoals Souvlaki, Moussaka, Giros en uiteraard mag de Tzatziki niet ontbreken.

In Kos-stad, de hoofdstad van het eiland, kan de shopliefhebber z’n hart ophalen. Genoeg leuke winkeltjes en boetiekjes waar je lekker rond kan neuzen en mooie souvenirs kan vinden voor het thuisfront. Rust daarna even uit op één van de vele terrassen in de stad met een lekkere Frappé (Griekse ijskoffie), om daarna verder te wandelen door de stad langs alle bezienswaardigheden zoals het kasteel van Kos-stad met daarvoor de Plataan van Hippocrates, de Mandraki haven en de archeologische opgravingen die de stad rijk is. Wat ook opvallend is, is dat de stad vrij groen is met zijn vele palmen. Dit maakt het plaatje compleet voor een heerlijk vakantiegevoel.

Ben je een strandliefhebber? Dan heb je mazzel, stranden genoeg namelijk. Hou er wel rekening mee dat de meeste stranden, kiezelstranden zijn, dus slippers of waterschoentjes zijn wel prettig. Het voordeel hiervan is dat het zeewater mooi helder is en daardoor vaak prachtig van kleur.

Heb jij nu helemaal zin in je vakantie naar Kos en kan je niet wachten om het te plannen? Bel, app of mail mij dan even, dan is het zo geregeld.

Yassás!

Ilona 06-50574995/ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht