Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Kos zien, zeker het is de moeite waard!

 

Kos is het Griekse leven op zijn best!

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten op Kos. Het aanbod op het eiland is divers en zeer de moeite waard. Op de stranden is alles goed georganiseerd op een aantal daarvan wappert de blauwe vlag , deze vlag staat voor schone en veilige stranden. De bevolking op Kos zijn gastvrije mensen. Vanuit Kos kun je makkelijk een uitstapje maken naar de volgende eilanden Kalymnos, Patmos, Leros of het vulkanische eiland Nissyros.

Kos ligt in de Egeïsche Zee en is een relatief klein eiland. Op het eiland kun je heerlijk fietsen, hier staat Kos ook om bekend, het fietseiland van Griekenland. Kos heeft een mediterraan klimaat met droge warme zomers en koele natte winters.

Kos-stad is levendig en heeft veel terrassen en restaurantjes. Struin hier door de heerlijke smalle straatjes en koop leuke Griekse souvenirs. In Kos-stad kun je ook goed uitgaan tot in de late uurtjes. Psalidi ligt in het verlengde van Kos-stad en heeft langgerekte kiezelstranden en een groen karakter. Liever zandstrand dan moet je in Lambi zijn vanuit Kos-stad op de fiets prima te doen. Marmari, Tigaki en Mastichari zijn leuke dorpjes om te verblijven het is hier rustiger dan in Kos-stad, zeer de moeite waard. De kleine dorpjes zijn idylisch en ontdek je het beste te voet.

Kos is Griekenland beleven!

 

 

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht